ALERTĂ Raed Arafat anunță ca sâmbătă se va stabili un RECORD NEGRU pentru Romania

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că în spitalele care internează pacienţi cu coronavirus în Bucureşti nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Totodată, el a spus că datele de vineri seară arată că sâmbătă va fi raportat un nou număr record de cazuri noi de îmbolnăvire.

Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Digi 24, că în spitalele destinate pacienţilor cu COVID-19 din Bucureşti nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă, fiind vorba despre Institutul ”Matei Balş”, Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, Institutul ”Marius Nasta” şi Spitalul Militar de campanie.

”Spitalele care primesc cazuri COVID-19 de Terapie Intensivă (…) m-au anunţat într-adevăr că nu mai avem locuri de Terapie Intensivă la Matei Balş, la Babeş, la Marius Nasta şi nici la spitalul militar care este mobil şi este la Ana Aslan”, a afirmat şeful DSU.

El a explicat că, în aceste condiţii, eventualele noi cazuri care necesită internare la Terapie Intensivă vor fi duse în alte localităţi, unde mai sunt locuri. Totodată, Arafat a spus că s-ar putea crea alte locuri prin reorganizare şi montarea de aparate de ventilaţie, dar a menţionat şi posibilitatea amplasării unei unităţi mobile de Terapie Intensivă, lângă un spital.

”Soluţia, dacă apare un caz sau două, este mutarea lor în afara Bucureştiului, unde găsim locuri, problema este că şi Ploieştiul este plin aproape, inclusiv unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Ploieşti este la capacitate maximă, din câte am înţeles. Soluţia care poate să fie este să găsim, în spitalele care au paturi de Terapie Intensivă, să găsim spaţii unde pot instala aparate şi să le aducem de la depozitele noastre un număr de ventilatoare, cu monitoare, cu tot, şi să le instaleze (…) Dacă fizic nu au spaţiu, avem a patra şi ultima unitate de Terapie Intensivă mobilă, pe care o avem şi este la Bucureşti, şi asta putem să o instalăm lângă un spital şi asta înseamnă 12 paturi suplimentare de Terapie Intensivă, dar pentru asta trebuie alocat personal”, a detaliat Raed Arafat.

El a spus că pe parcursul zilei de vineri a crescut numărul de cazuri de la Terapie Intensivă.

Răspunzând unei întrebări, el a declarat că situaţia ”începe să fie îngrijorătoare, chiar dacă unii spun că venim numai cu abordări pesimiste”.

”Înseamnă că în Bucureşti apar din ce în ce mai multe cazuri de Terapie Intensivă, care necesită tratament în Terapie Intensivă a bolnavilor cu COVID. Deci trebuie crescută capacitatea paturilor respective pe seama altor paturi sau trebuie crescută capacitatea suplimentar, păstrând celelalte paturi pentru celelalte probleme”, a explicat Arafat.

Arafat a menţionat că şi la raportarea de sâmbătă ar urma să fie anunţat un număr record de noi cazuri de îmbolnăvire, în condiţiile în care datele de la ora 18.00, pe care le au la dispoziţie autorităţile, indică 866 de cazuri noi, număr care ar putea să sufere unele ajustări însă.

”Deci mâine ne aşteptăm la o cifră, dacă nu există ajustări, dar asta în mod normal denotă că mâine vom depăşi 866 de cazuri, cel puţin cu 10, 20, 30 de cazuri, cam asta este trendul. Dar o să vedem, fiindcă s-ar putea să fie ajustări, dar oricum cifra e mare”, a afirmat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.