ALERTA. PSD a luat marea decizie! Șerban Nicolae – președinte, Olguța Vasilescu – candidat la Cotroceni

PSD ar fi decis două nume provizorii care ar putea prelua președinția partidului și care ar putea candida la alegerile prezidențiale din acest an.

PSD l-ar vrea președinte de partid pe senatorul Șerban Nicolae. În ceea ce privește candidatul formațiunii politice la alegerile prezidențiale, acesta ar putea fi Lia Olguța Vasilescu. Cele două propuneri ar putea fi supuse votului într-un viitor congre.

Tot astăzi, în şedinţa PSD, s-a luat în discuţie propunerea lui Angel Tîlvăr pentru postul de vice-premier, mai ales că acesta este din judeţul Vrancea şi are susţinerea unui lider regional, Marian Oprișan.

De asemenea, s-a mai analizat şi varianta unei remanieri extinse a guvernului, care ar urma să aibă loc după o moţiune de cenzură.

Acum câteva zile, jurnalistul Ion Cristoiu a lansat ipoteza că PSD l-ar putea avea candidat la alegerile prezidențiale pe Mihai Gâdea. Realizatorul Antena 3 a precizat că nu își dorește această funcție și că nu va accepta invitația de a candida a niciunui partid.

„Mulțumesc maestrului Ion Cristoiu pentru generozitatea sa. Aș vrea să subliniez faptul că sub nicio formă și în nici un moment nu-mi pun problema să accept vreo nominalizare de candidat la președinție, nici din partea PSD și nici partea altui partid. Nu mă interesează niciun fel de propunere de acest fel. Rămân al dumneavoastră Mihai Gâdea și vă aștept pe toți de duminică până joi la Sinteza Zilei, cel mai urmărit talk show de televiziune din România.”, a declarat Mihai Gâdea.

Înainte de a fi condamnat la închisoare cu executare, Liviu Dragnea a declarat că ar trebui să existe un candidat comun din partea PSD-ALDE, iar cei mai potriviți ar fi Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu.

„Eu n-am spus niciodată că eu vreau să candidez la funcția de președinte al României. Mi-au cerut-o mulți oameni din miile, zecile de mii cu care m-am întâlnit în țară, și mulți colegi în ultimele două luni de zile. Nici nu puteam să fac un astfel de anunț în seara asta, în condițiile în care întâmplător, dar cu totul întâmplător, la mine termenele sunt programate în funcție de evenimentele politice. Eu cred că PSD-ul foarte curând trebuie să-și desemneze un potențial candidat.

Am înțeles că ALDE îl susține pe domnul Tăriceanu și foarte curând trebuie să facă această analiză: care dintre cei doi potențiali candidați, de la PSD și de la ALDE, au cele mai mari șanse să scape România de acest om care este acum la Cotroceni. Din partea partidului – nu hotărăsc eu, sper să particip la ședința CEx-ului când se va hotărî asta – n-am vorbit cu persoana respectivă, dar cred că analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu. Nu știu dacă Gabi mai vrea, după situația în care a trecut.”, a adăugat Liviu Dragnea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *