ALERTA. Proiect de lege pentru Venitul Minim Vital pentru romani


Modelul spaniol îi inspiră și pe polticienii din România, care propun introducerea unui venit minim asigurat de stat, pentru persoanele aflate în dificultate financiară, în contextul crizei economice cauzate de pandemia COVID-19.

Victor Ponta, liderul partidului ProRomania, a declara că va propune, în cursul lunii iunie, un proiect de lege privind stabilirea unui Venit Minim Vital pentru familiile vulnerabile, după modelul adoptat ieri de Spania.

”O ticăloșie fără margini”
”Cred că în România, în acest moment, vor fi foarte mulți oameni care vor fi deja sub nivel minim de supraviețuire pentru că pensiile nu vor crește, au rămas fără salarii, prețurile vor crește, ceea ce se întâmplă cu ratele la bănci mi se pare o ticăloșie fără margini pentru că Parlamentul a dat o lege foarte bună pentru oameni, PNL a blocat-o la Curtea Constituțională și pe ordonanța Guvernului ați prezentat foarte bine ce se întâmplă … (n.r. Românii care și-au amânat ratele la bănci apar în evidența Biroului de Credit).”, a declarat Victor Ponta, conform Antena 3.

Liderul PRO România felicită inițiativa Spaniei, care a aprobat un ajutor pentru categoriile aflate în pragul sărăciei.

Ponta propune ca familiile în care veniturile lunare nu depășesc 200 euro pe membru de familie să fie ajutate de stat cu un supliment de 300 de euro.

”Am profitat de faptul că în Spania s-a adoptat deja legea privind Venitul Minim Vital, cu o lege destul de simplă.

În Spania, cine câștigă mai puțin de 200 de euro pe cap de membru al familiei pe lună, pe toată durata, primește o diferență de 456 de euro.

2,3 milioane de persoane susținute financiar în Spania
În România, putem să zicem că prețurile – deși sunt ca în Spania, să fim cinstiți – sunt ceva mai jos și noi am calculat că 300 de euro este suficient pentru ca oamenii să treacă peste criză.”, a adăugat liderul ProRomânia.

În context, coaliţia guvernamentală din Spania a aprobat vineri introducerea unui venit minim garantat de 462 de euro pe lună, pentru cei mai săraci locuitori, a căror stare financiară fragilă a fost agravată de pandemia de coronavirus.

Această schemă vizează un număr de aproximativ 2,3 milioane de persoane, a declarat vicepremierul Pablo Iglesias.

Persoanele cu vârsta între 23 şi 65 de ani şi cu active mai mici de 16.614 euro, excluzând locuinţa şi împrumuturile pe termen scurt, vor fi eligibile pentru a fi incluse în noul program.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. MAI JEGURI ORDINARE SA NT FUMATOR PE VREMEA L UI CEAUSESCU NU ERA PROBLEMA SA DAU TOT SALARIUL PE 2 PACHETE TIGARI PE yi NU M IA PLACUT SISTEMUL AM TRECUT FRONTIERA In 88 DAR DUPA REVOLUTIE AM VENIT INAPOI CREYAND CA VINE UN PARTID PATRIOT am pe cartea de munca 43 ani servici grupa1munca la fabricarea pulberii au murit o gramada de oamenii pensia 320euro pe luna voi yigodi comuniste aveti de 10 ori mai mult ca a ti vandut si dinstruns tara pentru prostimea de la antena 3 am bmv chiar daca fumey in DUBAI 2RON PACHET TIGARI IN TURCIA 8 RONI KENT UNDE SA NT GUNOAIELOR TIGARILE PENTRU LUMEA DE RAND CARPATI NATIONALE MARASESTI ETC….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *