Alerta pentru mii de romani! Lovitură CRUNTA de la ANAF. Se întâmplă de la 1 iulie


Lovitură grea pentru unii români! Decizia ANAF le schimbă total socoteala. Ce se va întâmpla de la 1 iulie? Iată declarațiile ministrului de Finanțe despre proiectul demarat recent care a fost pus pe linia de așteptare mai bine de 10 ani!

ANAF a pregătit o lovitură cruntă pentru comercianți. Noua decizia indică faptul că toate casele de marcat cu jurnal electronic vor fi legate la serverele Fiscului începând cu data de 1 iulie. În acest mod, inspectorii ANAF își vor putea face controalele de la distanță. Contribuabilii cei mai mari din România vor conecta casele de marcat la serverele ANAF, iar aceștia au la dispoziție trei luni – 1 iulie până la 30 septembrie – pentru a se pune la punct.

Citiți și:  ALERTĂ! Fiscul strânge informaţii privind cardurile, conturile şi casetele de valori ale românilor!

Operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii și mici sunt păsuiți până la 31 ianuarie 2021. Pe data de 10 iunie, furnizorii de aparate de marcat electronice au început deja să fie notificați, primind astfel acces la un server pentru testatea firmware-ul.

Proiectul era pus în așteptare de peste 10 ani
“Am finalizat un proiect aflat pe agenda publică de peste 10 ani și care a fost amânat de toate guvernele. Transformarea digitală a Ministerului Finanțelor Publice și Agenției Naționale de Administrare Fiscală rãmâne principala măsură prin care cred că se va îmbunătăți substanțial relația cu firmele și populația. Vom continua proiectele în ritm accelerat în următoarele luni. Aceste schimbări nu vor aduce doar informații mai complete și de calitate din economie, ci vor asigura o competiție cât mai corectă între companii și o implicare tot mai redusă a statului în activitatea firmelor”
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor

Citiți și:  ALERTĂ! Fiscul strânge informaţii privind cardurile, conturile şi casetele de valori ale românilor!

Pe data de 31 septembrie, aproximativ 50.000 de terminale vor fi conectate la serverele ANAF, iar la finele lunii ianuarie se preconizează conectarea a aproximativ 550.000 de case de marcat. Platforma de date care urmează să fie stocată de ANAF începe cu cea din anul 2018. Aceasta a fost donată Ministerului de Finanțe de către Asociația pentru Tehnologii Avansate.

Sursa: playtech.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

1.263 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile