ALERTA Pentagonului – Care va fi următoarea mutare a Kremlinului

Armata rusă îşi intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina, au avertizat joi reprezentanţi ai Departamentului Apărării american, potrivit DPA.

”Vedem o creştere a loviturilor asupra infrastructurii civile, asupra ţintelor civile”, a afirmat o înaltă oficialitate americană de la Pentagon.

În acelaşi timp, moralul trupelor ruse din unele zone ale frontului este tot mai scăzut.

Forţele ruse iau în considerare aducerea de întăriri şi provizii în Ucraina. Deocamdată nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla, dar existenţa acestei probleme este un semn al îngrijorării existente în tabăra rusă.

”Aşadar, după trei săptămâni (de la începerea invadării Ucrainei), ei încă sunt capabili să-şi menţină forţa în teren, dar nu fără dificultăţi. După trei săptămâni, îi vedem că încep să se gândească la reaprovizionare din alte părţi, inclusiv la sprijin pentru personalul militar. Şi ştiţi, după ce au trecut două săptămâni, am văzut cum fac apel la luptători străini, ceea ce a fost de asemenea o evoluţie interesantă”, a afirmat reprezentantul Pentagonului.
Asaltul asupra Kievului, sub semnul întrebării (surse)

Citiți și:  Anunţul care cutremură omenirea după invazia lui Putin. Se schimbă harta Europei!

În zona oraşului Odesa, port din sud-vestul Ucrainei, s-a observat activitate navală rusă, dar nu există niciun ”semn iminent” al unui atac dinspre mare, a adăugat el. ”Nu suntem siguri ce intenţionează să facă, ce se pregătesc să facă”, a mai spus demnitarul american.

Forţele armate ruse au lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ”operaţiune militară specială” pentru ”denazificarea” ţării vecine.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Citiți și:  ULTIMA ORĂ General al Armatei Rusiei, UCIS pe frontul din Ucraina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *