ALERTA Pensiile, în pericol. Sindicaliştii acuză Guvernul Orban: ”Se pregăteşte modificarea legii”


Sindicaliştii acuză Guvernul Orban în scandalul creșterii pensiilor

Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor Guvernului Orban, liderul Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, acuză faptul că aceștia încearcă blocarea creșterii pensiilor fără dezbatere publică.

Guvernul se pregătește pentru modificarea cadrului legislativ existent în vederea neaplicării creșterilor prevăzute la valoarea punctului de pensie din cadrul legii pensiilor și lovirea pensionarilor”, notează Bogdan Hossu în scrisoare.

Acesta precizează că fără un dialog transparent sau vreo justificare față de partenerii sociali, Guvernul a lansat o campanie prin care se încearcă să nu aplice Legea Pensiilor, lege votată în Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

”Trebuie să se elimine situația aberantă ca pensia să fie mai mare decât venitul salarial”
”Legea inițială prevedea că orice persoană care are un venit de minim trei salarii minime pe an era obligată să contribuie la sistemul public de pensii. Această regulă nu se mai aplică în prezent”, mai scrie liderul Cartel Alfa.

Citiți și:  PENSII! Parlamentul, DECIZIE CRUCIALA privind majorarea cu 40% a punctului de pensie

În opinia CNS Cartel Alfa, trebuie eliminate din sistemul public diversele mecanisme de pensii pentru diverse grupuri, ne-acordate pe bază de contributivitate, care reprezintă în realitate pensii ocupaționale, prin direcționarea lor către piloanele III și IV de pensii, respectiv pensiile ocupaționale și pensiile facultative.

”Trebuie reglementate pensiile de serviciu în așa fel încât să se elimine situația aberantă ca pensia să fie mai mare decât venitul salarial și trebuie finalizată și îmbunătățită legislația care guvernează Pilonul II de pensii administrat privat”, se mai arată în scrisoare.

Ludovic Orban a venit cu un anunț de ultimă oră pentru pensionari și i-a asigurat pe aceștia că pensiile vor fi majorate, dar a spus că nu știe dacă această creștere va fi de 40%, așa cum se stabilise inițial.

Citiți și:  PENSII! Parlamentul, DECIZIE CRUCIALA privind majorarea cu 40% a punctului de pensie

În schimb, fostul președinte al României, Traian Băsescu, le cere guvernanților să nu crească pensiile în 2020. Acesta consideră că măsura ar fi una populistă în condițiile economice dificile ale țării noastre.

Sursa: fanatik.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

149 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile