ALERTA pe WhatsApp! O bresa de securitate iti pune in pericol conversatiile:

O breșă ce pune în pericol mesajele utilizatorilor WhatsApp, fie pe conturile personale, fie în grupuri, a fost descoperită de o firmă de securitate informatică din Israel, informează The Sun.

Specialiștii firmei de securitate informatică Check Point avertizează, miercuri, că au descoperit o vulnerabilitate în cadrul aplicației WhatsApp, care le permite hackerilor să modifice și să trimită mesaje false prin intermediul acestei aplicații.

Cum sunt manipulate mesajele WhatsApp
Potrivit Check Point, ”hackerii au posibilitatea de a intercepta și manipula mesajele trimise de cei care discută pe WhatsApp în grupuri sau în conversații private, precum și posibilitatea de a crea și de a răspândi mesaje false”, scrie concisenews.global.

Utilizatorii WhatsApp sunt avertizați că hackerii sunt capabili să preia identitățile celor care trimit mesaje, astfel încât să pară că acestea sunt trimise de cei care participă la discuție.

Breșa permite transmiterea de mesaje false sau știri false prin intermediul conturilor WhatsApp.

Astfel de mesaje pot fi trimise prin intermediul WhatsApp ca urmare a existenței unei vulnerabilități între aplicația pentru mobil WhatsApp și aplicația pentru web WhatsApp (pe care utilizatorii trebuie să le sincroninzeze pentru a putea trimite mesaje cu ajutorul calculatorului).

Specialiștii de la CheckPoint dau exemple de tactici folosite de hackeri pentru a manipula mesajele de pe WhatsApp:

– Folosirea citatului într-un grup pentru a schimba identitatea experitorului mesajului, chiar dacă acea persoană nu este membru al grupului WhatsApp,

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile