Alerta pe scena politica. Ungurii fac jocurile în Parlament. Asta e sută la sută

Dacă în tabăra social-democrată lucrurile par clare și, după cum declară chiar Marcel Ciolacu, Guvernul Orban pică sigur la moțiunea de cenzură, cei din UDMR sunt de altă părere. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că momentul nu este unul oportun și nu vede moțiunea ca pe o catastrofă.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că formaţiunea sa nu va semna o moţiune de cenzură, pe care nu o „vede” ca fiind o „catastrofă, fiind un instrument constituţional”, dar nici nu crede că este oportună în perioadele când sunt alte probleme.

„Noi nu vom semna o moţiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun că în acest moment discutăm despre o… doar teoretic, că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii (…). Nu cred că în perioadele când sunt alte probleme e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional, o instituţie constituţională, un instrument politic în mâna Opoziţiei”, a precizat liderul UDMR la RFI.

Ciolacu: Guvernul Orban va pica sigur la moțiune
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat convins marţi seara că Guvernul Orban va fi demis prin moţiune de cenzură, susţinând că şi USR va vota un astfel de document.

„Oricum cade la moţiune. (…) Chiar dacă mă înţeleg eu sau nu mă înţeleg cu Victor Ponta, poate Victor Ponta să nu voteze această moţiune, că dacă nu o votează înseamnă că blatul de la Bucureşti există. Cine din forţele politice acum îşi permite să nu voteze moţiunea de cenzură? Eu sunt ferm convins că şi USR o va vota”, a spus Ciolacu la TVR1, arătând că pentru moţiunea de cenzură există 202 voturi din partea PSD.

El a menţionat că a avut discuţii cu Victor Ponta în ceea ce priveşte depunerea moţiunii de cenzură.

Ciolacu a afirmat că dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, va fi făcută o propunere de premier.

„Vom merge cu o propunere de prim-ministru după ce vom discuta şi cu celelalte forţe politice care vor vota moţiunea şi cu un proiect economic pentru o perioadă limitată de timp”, a spus el.

Liderul social-democrat a acuzat lipsa de credibilitate a Executivului şi „haosul” în comunicare, adăugând că PSD pregăteşte o „carte neagră” a guvernării Orban.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *