Alertă pe mapamond. Putin a dat ORDINUL

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat construcția de noi submarine nucleare și alte nave de război, parte a efortului de modernizare militară, pe fondul tensiunilor cu Occidentul

Vladimir Putin a dat ordin pentru două submarine nucleare înarmate cu rachete balistice intercontinentale, împreună cu alte două submarine diesel și două corbete la șantierele navale din Severodvinsk, Sankt Petersburg și Komsomolsk-on-Amur.

„Vom continua să creștem potențialul marinei ruse, să-i dezvoltăm bazele și infrastructura, să înarmăm cu arme de ultimă generație”, a spus președintele rus.

„O Rusie puternică și suverană are nevoie de o marină puternică și bine echilibrată”
„Am spus de multe ori și vreau să repet: Rusia puternică și suverană are nevoie de o marină militară puternică, echilibrată. Astăzi, ea joacă un rol cheie în sistemul de asigurare a securității statului, apără cu nădejde interesele noastre naționale, contribuie substanțial la consolidarea parității strategice și la stabilitatea internațională”, a declarat Putin.

„Astăzi, în Komsomolsk pe Amur, se pune temelia pentru două nave polivalente pe zona maritimă apropiată. Iar la Sevmaș (Regiunea Arhanghelsk) și Șantierele Navale ale Amiralității (Sankt-Petersburg) – pentru patru submarine pe zona maritimă îndepărtată, a mai spus președintele.

Kremlinul a făcut din modernizarea militară o prioritate absolută, întrucât relațiile cu Occidentul au scăzut la nivelurile minime de după Războiul Rece.

Vladimir Putin: „Iată de ce două noi crucișătoare submarine nucleare vor purta numele lui Dmitri Donskoi și al prințului Potiomkin, în semn de profund respect față de memoria și faptele de vitejie ale măreților noștri strămoși”, a mai spus Putin

Două mari submarine Diesel au primit nume în onoarea orașelor Mojaisk și Iakuțk
Iar alte două nave polivalente au fost botezate cu nume tradiționale pentru flota rusă: ”Groznîi” și ”Buinîi” (Groaznic și Furtunos). Toate navele vor fi echipate cu arme moderne de mare precizie și cu cele mai noi mijloace de control și comunicații. Eficacitatea celor mai multe dintre ele a fost confirmată în timpul îndeplinirii unor misiuni de luptă în Siria, a precizat Putin.

Ceremonia de luni pentru noile nave a făcut parte din spectacolul Armatei-2021 menit să prezinte puterea militară și să atragă clienți străini pentru industriile de armament din Rusia. Spectacolul, care ţine de o săptămână, prezintă avioane, tancuri, rachete și alte arme de interes.

„Multe dintre armele noastre au capacități care nu au rivali în lume și unele vor rămâne de neegalat pentru mult timp”, a concluzionat preşedintele Vladimir Putin, potrivit abcnews.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *