fbpx
POLITICA

ALERTA Orban, raspuns CRUNT pentru milioane de romani

ludovic orban persoanele cu venituri mici ar putea primi mastile gratuit 658083
Ludovic Orban a transmis un răspuns crunt după ce oamenii au așteptat o lungă perioadă de timp. Drept replică, Adrian Câciu a adresat următoarea întrebare: „Vi se pare un răspuns corect?”

„În această seară 9 milioane de persoane(copii și pensionari) au primit răspunsul:
„N-am!”
„Nu ne permitem!”
După o îndelungă gândire și ping pong de șase luni, atât s-a putut!

Vi se pare un răspuns corect?” a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Anunțul făcut de Ludovic Orban
Ludovic Orban a transmis că pensiile vor fi majorate astfel încât să poată fi plătite, explicând că o creştere cu 40% a acestora nu poate fi susţinută financiar.

„Procentul cu care vor creşte pensiile nu poate fi deocamdată anunţat public. Ministrul Finanţelor a avansat un procent de 10%. El deţine cele mai bune date în momentul de faţă. E ca într-o companie, dar dacă scad veniturile nu poţi să măreşti salariile.

În acest moment, încasările la bugetul de stat, la bugetul de pensii au scăzut semnificativ, în ciuda eforturilor şi a strădaniei pe care le-am făcut. Nu mai sunt aceleaşi condiţii care erau în condiţiile în care am fi avut o creştere economică de 4,5 – 5%.

Este posibil ca anul acesta să nu avem creştere economică, dimpotrivă să avem o scădere economică. O creştere economică negativă, cum zic economiştii. În condiţiile astea, nu poţi să îţi baţi joc de oameni şi să le promiţi lucruri pe care nu le poţi realiza. Noi vom creşte pensiile. Le vom creşte pe baza unei analize foarte serioase.

Conform legii responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor pregăteşte raportul privind starea bugetară şi economică. De asemenea, vom realiza propriile prognoze economice pe următorii ani şi vom consulta toate prognozele economice făcute la nivel european, de Banca Mondială, de toate entităţile care au capacitatea şi vom lua decizia de a creşte pensiile. Le vom creşte astfel încât să putem să le plătim, fără să tipărim bani”, a precizat Orban la România TV.

Dublarea alocaţiilor
„Suntem într-o criză economică ce a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât şi veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susţinută financiar, pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a putea face faţă tuturor plăţilor”, a subliniat Orban.

Prim-ministrul a vorbit şi despre dublarea alocaţiilor copiilor.

„Vom căuta o soluţie. Nu ne putem permite dublarea alocaţiilor. Este a doua dublare care este făcută după dublarea care a existat în martie, în dezbaterea bugetului, în 2019. Vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creştere a alocaţiilor”, a adăugat Ludovic Orban.

Sursa; capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.