ALERTA.Olguta Vasilescu,ANUNT de ULTIMA ORA:Cine va primi BANI


Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut un anunț extrem de important pentru persoanele concediate din cauza pestei porcine.
Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), face un demers major în favoarea angajaţilor concediaţi din cauza virusului pestei porcine.

Astfel, oamenii concediaţi de companiile din sectorul suin, în principal fermele de porci, ca urmare a efectelor pestei porcine vor putea primi, la cerere, un ajutor de 500 de lei lunar, potrivit unui proiect de ordonanţă al Ministerului Muncii.

Suma de 500 de lei va fi acordată unei persoane pentru o perioadă de cel mult 6 luni. Pentru această sumă nu vor fi plătite impozit şi contribuţii sociale, informează profit.ro.

„Având în vedere faptul că evoluţia virusului afectează activitatea societăţilor din sectorul suin, ceea ce poate conduce la concedieri individuale/colective de natură a influenţa piaţa muncii, la nivel local şi naţional, Ministerul Muncii a identificat necesitatea acordării unei măsuri de protecţie socială specifice pentru persoanele concediate din cadrul acestor societăţi”, se precizează în document.

Conform sursei citate, Ministerul Muncii se aşteaptă la un impact bugetar de aproximativ 1 milion de lei.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *