ALERTĂ NAȚIONALĂ. Decizie RADICALĂ luată de Ministerul de Finanțe

Programul Prima  Casă va fi modificat serios, proiectul pus în transparență decizională pe site-ul Ministerului de Finanțe aratând o serie de schimbări. Proiectul presupune să fie acordate credite de acest tip doar tinerilor cu vârste până-n 35 de ani, cu salarii de până la 3.000 de lei.

Pentru anul 2019, se alocă un plafon al garanţiilor care pot fi emise potrivit art. 1 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 368/2009, cu modificările şi completările ulterioare, de 2.000 milioane lei.

De asemenea, pentru plafonul prevăzut la alin. (46), se suspendă aplicarea prevederilor art. 2.7 din Protocolul-cadru prevăzut în anexa nr. 6 la Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului întreprinderilor mici şi mijlocii, comerţului şi mediului de afaceri nr. 2225/994/2009 pentru aprobarea Convenţiei privind implementarea programului „Prima casă” şi a Convenţiei de garantare şi pentru reglementarea unor măsuri necesare pentru aplicarea prevederilor art. 10 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casă”, cu modificările și completările ulterioare, notează Dcnews.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *