ALERTA Moțiunea de cenzură inițiată de PSD ar urma să treacă (SURSE)

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Orban, care a fost anunțată de Marcel Ciolacu, ar urma să treacă, fiind necesare 233 de voturi.

Se pare că anunțul făcut de președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu potrivit căruia moțiunea va trece cu 250 de voturi este adevărat, chiar dacă probabil nu va primi acest număr de voturi, însă poate trece cu 233 de voturi, potrivit unor surse citate de Digi24.

De câteva luni, social-democrații „amenință” Guvernul Orban cu moțiunea, însă amânarea a fost una strategică – se pare că moțiunea ar urma să fie depusă săptămâna viitoare, chiar înainte de Congresul PSD în care, cel mai probabil, Marcel Ciolacu va deveni președinte plin ar patidului.

„Moţiunea de cenzură va trece. Este alb şi negru, nu mai este gri. Dacă aţi fi fost în Parlament astăzi, toţi liderii politici, inclusiv PMP-ul, liderul PMP-ului, care e la guvernare cu PNL, a zis că se vede de pe Marte cât de prost este gestionată pandemia. Moţiunea va trece cu peste 250 de voturi”, a declarat miercuri Marcel Ciolacu.

De asemenea, un alt eveniment important care manipulează soarta moțiunii îl reprezintă începerea campaniei electorale, în contextul în care zeci de primari social-democrați au părăsit „cuibul” pentru PNL, fiind probabil convinși de promisiunile de finanțare a proiectelor locale din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Moțiunea înainte de alegeri și începerea școlilor
Momentan nu se știe exact când va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură, însă probabil se va întâmpla în aceeași săptămâna în care va fi depusă, deși votul ar putea avea loc chiar și la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie, chiar înainte de redeschiderea școlilor și cu câteva săptămâni înainte de alegerile locale.

Sursa: gandul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *