Alertă mondială. Virusul E484K, noul coșmar al omenirii

Au fost înregistrate mai multe cazuri de pacienți care au prezentat o nouă tulpină a coronavirusului, la un spital din Tokyo.

O nouă mutație a coronavirusului a fost detectată în Japonia, la Tokyo, și naște îngrijorare în rândul cercetătorilor. Numită E484K, mutația a fost detectată la 70% dinte pacienții internați într-un spital din capitala țării „Soarelui Răsare”. Marea problemă este că această mutație s-a dovedit a fi extrem de rezistentă la vaccinuri.

Mutația, descoperită la persoane care nu au călătorit în afara Japoniei
E484K a fost descoperită la 10 din 14 persoane ce au fost testate pozitiv în Tokyo, la Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital. Testele celor 10 pacienți au fost făcute în luna martie. Din 36 de pacienți, 12 au suferit mutația, fără să fi călătorit în ultimul timp în străinătate. De asemenea, ei nu au menționat că ar fi avut vreun contact cu persoane revenite recent din alte țări. Conducerea spitalului nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect, informează jurnaliștii de la Reuters.

Capitala Japoniei, Tokyo, trebuie să găzduiască cel mai mare eveniment sportiv al planetei
Și Japonia are mari probleme în ultima lună, din cauza creșterii cazurilor de infectare cu coronavirus. În perioada 23 iulie – 8 august, în capitala Japoniei sunt programate Jocurile Olimpice de Vară. Marele eveniment ar fi trebuit să se desfășoare în 2020, dar a fost amânat din cauza pandemiei.

Organizatorii au decis ca la Olimpiadă să nu participe alți spectatori decât cei locali. Măsură venită să preîntâmpine transmiterea virusului. De asemenea, participanții la Jocurile Olimpice vor trebui să respecte măsuri stricte.

„Ieşirea în afara Satului Olimpic este interzisă. Aceasta va fi posibilă doar în cazuri excepţionale, cu o permisiune specială. Atleţii şi angajaţii nu vor voie să asiste la competiţii din alte sporturi. Sosirea în Satul Olimpic va fi posibilă cu cel mult cinci zile înainte de startul competiţiei. Plecarea trebuie să aibă loc în decurs de 48 de ore de la terminarea competiţiei”, anunța Andrei Konokotin, directorul general al Comitetului Olimpic din Rusia.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!