Alertă mondială! SUA avertizează că LABORATOARELE BIOLOGICE ale Ucrainei ar putea cădea în mâna rușilor

Subsecretarul de stat american, Victoria Nuland avertizează că există pericolul ca laboratorele biologice ale Ucrainei să cadă în mâinile rușilor, dar că se lucrează intens ca acest lucru să fie evitat. În replică, rușii îi acuză pe americani că derulează programe biologice în Ucraina.

SUA avertizează că Rusia ar putea prelua controlul asupra laboratoarelor biologice ale Ucrainei, fapt care ar putea duce la un dezastru sanitar. Virusuri necunoscute și periculoase ar putea ajunge să se răspândească în lume.

„Ucraina dispune de o instalaţie de cercetare biologică şi suntem, de fapt, destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acesteia. Aşadar, lucrăm cu ucrainenii asupra modalităţilor de a evita ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse, dacă acestea ar urma să se apropie de ele“, a declarat subsecretarul de stat american Victoria Nuland, în cadrul unei audieri parlamentare.

Ea a mai afirmat că dacă s-ar produce un atac cu arme biologice sau chimice în Ucraina, este mai mult ca sigură ca autorii vor fi rușii. „Nu există nicio îndoială în mintea mea. Este o tehnică clasică a ruşilor aceea de a-i acuza pe alţii de ceea ce intenţionează să facă ei înşişi“, a mai spus Victoria Nuland.

Replica rușilor nu s-a lăsat așteptată
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că „lumea trebuie să afle adevărul“ despre programele biologice din Ucraina, potrivit Sky News.

Potrivit sursei citate, Dmitri Peskov a comentat și sancțiunile impuse Rusiei și posibilitatea unui acord cu Ucraina. Referitor la sancțiuni, purtorul de cuvânt de la Kremlin a spus că „Rusia își va apăra interesele”.

În ceea ce privește un compromis cu Ucraina care ar pune capăt războiului, Dmitri Peskov a declarat că „Luhansk, Donețk și Crimeea sunt republici suverane și trebuie recunoscute ca atare“.

Și purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakhorava, a susținut că SUA au desfășurat programe biologice în Ucraina. Mai mult, presa de propagandă a Moscovei vorbeşte despre un presupus plan ucrainean de a folosi „arme biologice în ţară în coordonare cu NATO”.

Acuzații din partea Chinei
China a acuzat marți armata americană că operează laboratoarele în Ucraina. „Biolaboratoarele SUA din Ucraina au atras într-adevăr multă atenție recent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian. Oficialul a mai declarat că „toți agenții patogeni periculoși din Ucraina trebuie depozitați în aceste laboratoare și că toate activitățile de cercetare sunt conduse de SUA“. Potrivit Chinei, pe teritoriul Ucrainei ar fi 26 de laboratoare biologice.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.