Alertă mondială! Informații de ultimă oră: Americanii au ajuns deasupra Ucrainei

Celebrul avion de spionaj al SUA, E-8C Joint Surveillance Target Attack Radar System, a fost reperat „pentru prima dată″ deasupra Ucrainei, pe fondul temerilor că Rusia și-ar putea invada vecina chiar de Sărbători. Dorind să verifice ultimele mișcări ale rușilor, americanii au organizat această misiune luni, 27 decembrie 2021.

Avionul E-8C Joint Surveillance Target Attack Radar System a colectat informații importante în contextul în care criza din Ucraina continuă să se agraveze. Zborul istoric vine pe fondul îngrijorărilor legate de planurile lui Vladimir Putin.

Administrația de la Washington se teme că Rusia ar putea invada Ucraina chiar la începutul anului 2022. În acest moment, la granița cu Ucraina ar fi concentrați 175.000 de soldați ruși. În replica, Pentagonul a insistat că ar putea „ploua cu distrugere″ asupra Rusiei, dar și cu arme nucleare dacă Putin face o mișcare.

Tensiunile au escaladat în timp ce SUA și Rusia se supraveghează reciproc cu echipamente de ultimă generație. Avionul american E-8C JStar, fotografiat luni în spațiul aerian ucrainean, are capacitatea de a colecta și afișa informații detaliate de la sol.

Actualizările sunt transmise în timp real către stațiile Armatei și ale Corpului de Marină, precum și către alți oficiali din domeniul informațiilor.Tehnologia de ultimă generație permite antenei E-8C să se încline de o parte și de alta a aeronavei, adunând o vedere de 120 de grade în câmp.

Americanii au obținut toate informațiile de care aveau nevoie
Acest avion de spionaj poate detecta ținte la peste 820.000 de picioare în aer și are o vedere care acoperă aproape 20.000 de mile pătrate. De asemenea, elicopterele, antenele rotative și avioanele cu aripi fixe joase, care se deplasează încet, pot fi detectate de radarul de înaltă tehnologie.

Aeronava reprezintă o metodă de supraveghere de succes pentru SUA de-a lungul anilor și ar putea însemna că americanii schimbă tonul în relația cu rușii. Există multe întrebări despre planurile lui Putin. Una dintre ele: intenționează să lovească în timp este sărbătorit Crăciunul?

Liderul de la Kremlin a amenințat anterior că va administra un răspuns „tehnico-militar″ dacă Occidentul continuă să fie „agresiv″. Isabel Sawkins, cercetătoare la Henry Jackson Society, a declarat pentru The Sun că este posibil ca Putin să intensifice jocurile de război și retorica în timp ce Occidentul este „distras″ de Sărbători.

Ea a spus: „Rusia nu sărbătorește Crăciunul în același timp cu Occidentul, deoarece funcționează după un calendar ușor diferit. Așadar, în următoarele câteva săptămâni, Moscova își va continua activitatea în mod normal.

Tot ce putem face este să sperăm că Putin nu se va strecura și nu va face alte pagube în momentul în care oamenii din Occident sărbătoresc Crăciunul cu familiile și cei dragi.″

Ministrul rus de Externe anunță reluarea negocierilor în 2022
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că discuțiile dintre Washington și Moscova vor fi reluate după perioada de Sărbători a Rusiei se va încheia. El a dezvăluit, de asemenea, că țara dorește ca oficialii militari să fie implicați în negocierile cu NATO.

Sawkins a adăugat că actualul climat politic din Europa a creat un moment „oportun″ pentru ca Putin să aibă o retorică mai accentuată. Ea a sugerat că, în timp ce SUA au fost preocupate de Covid-19, de evenimentele din regiunea Pacificului și de consecințele retragerii trupelor din Afganistan, Rusiei a reușit să „se strecoare printre degete″.

Moscova a atacat SUA pentru că se amestecă în problemele de la „ușa Rusiei″ și a declarat că nu va privi fără să facă nimic. Și la începutul lunii decembrie, Rusia a afirmat că avioanele sale de luptă au interceptat un alt avion de spionaj american deasupra Mării Negre.

Liderii UE și-au unit forțele cu SUA și au declarat că vor impune sancțiuni dacă trupele rusești vor invada Ucraina. Serviciile secrete americane se tem că Rusia se pregătește pentru o „ofensivă masivă″ împotriva Ucrainei, într-o mișcare care ar pune la încercare hotărârea Occidentului.

Aliații Kievului s-au angajat întotdeauna să îi sprijine, dar intervenția împotriva Rusiei s-ar putea transforma într-un Al Treilea Război Mondial. Rapoarte îngrijorătoare au sugerat că Rusia a aprobat planuri pentru „gropi comune″, pe fondul temerilor legate de un conflict major.

Publicația rusă MK susține că locurile de înmormântare au fost construite cu prioritate după apariția unor documente care vor intra în vigoare la 1 februarie. Se pare că într-o astfel de groapă pot fi băgate 100 de cadavre, conform thesun.co.uk.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Cine pe cine provoacă de fapt ? Se pare ca americanii își doresc mult de tot un război in zona asta ! Si pentru asta ii provoacă pe ruși ! Norocul nostru este ca rusii mai si gandesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *