fbpx
GENERAL

Este alertă mondială! Biden dă SEMNALUL: Mobilizează mii de soldați, nave de război și avioane de luptă

Biden Putin

Statele Unite vor suplimenta contingentele militare din țările membre NATO din Europa de Est. Mai multe mii de soldați și echipamente militare vor fi trimise în zonă, în următoarea perioadă.

Președintele american Joe Biden ia în considerare să trimită mai multe trupe amercane în Europa de Est și în țările baltice. De asemenea, vor fi aduse, în zonă, nave de război și avioane de luptă. Este o schimbare de atitudine în fața Rusiei, în contextul amenințării care se prefigurează la granița cu Ucraina. Informația a fost prezentată de The New York Times care citează oficiali ai administrației de la Washington.

Joe Biden s-ar fi întâlnit, sâmbătă, cu mai mulți oficiali de rang înalt de la Pentagon care i-au prezentat mai multe scenarii de lucru. Opțiunile luate în calcul includ trimiterea a 1.000 până la 5.000 de soldați în țările din Europa de Est, cu posibilitatea de a crește acest număr de zece ori. Aceasta în condițiile în care situația în zonă se va deteriora

Este de așteptat ca președintele Biden să ia o decizie chiar în zilele următoare. Astfel, dacă va aproba desfășurarea de forțe suplimentare, o parte din trupe vor ajunge în Europa de Est din Statele Unite, iar alți soldați vor fi transferați din alte părți ale Europei către țările mai vulnerabile de pe flancul estic al NATO. Pe lângă trupe, vor fi trimise nave de luptă și avioane suplimentare în regiune.

„Avem nevoie de exerciții comune în Polonia, în statele baltice, în România, în Bulgaria, pentru a-i arăta lui Putin că suntem serioși”, a declarat Michael McCaul, reprezentant republican în Comisia pentru afaceri externe a Congresului.

Washingtonul și-a schimbat strategia
Statele Unite au decis să consolideze prezența militară pe fondul temerilor tot mai mari privind o incursiune rusă în Ucraina. Dacă până de curând administrația Joe Biden a adoptat o poziție reținută, de teamă să nu provoace Rusia, abordarea s-a schimbat. Cu atât mai mult cu cât discuțiile dintre oficialii americani și cei ruși nu au avut rezultate promițătoare.

Administrația de la Washington caută o nouă strategie în abordarea relațiilor cu Rusia și Vladimir Putin. Partea rusă a fost avertizată că o incursiune în Ucraina va avea drept consecință consolidarea flancului estic al NATO. Este ceea ce nu-și dorește Vladimir Putin.

Administrația americană are în vedere o poziție mai fermă, incluzând nu doar opțiuni diplomatice, precum sancțiunile, ci și opțiuni militare.

Potrivit Ministerului polonez al Apărării, în prezent, în Polonia sunt staționate aproximativ 4.000 de trupe americane și alte 1.000 de trupe NATO. De asemenea, există aproximativ 4.000 de soldați NATO în statele baltice.

Începând de la finalul lunii decembrie, Statele Unite efectuează zboruri deasupra Ucrainei cu avioane de interceptare electronică RC-135 Rivet Joint. Acestea permit agențiilor de informații americane să intercepteze comunicațiile comandanților ruși de la sol. Avioane de supraveghere la sol de tip E-8 JSTARS permit monitorizarea mișcărilor de trupe rusești.

Sursa: evz.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.