Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

ALERTA MONDIALA. Arde planeta! NASA a făcut publice imagini apocaliptice

aD00MTM2Njg3OWJhY2UxMzg5MWJmNGQyOWM2NjNiMzJjOQ.thumb

Arde planeta! Ultimele imagini făcute publice de către cei de la NASA sunt de-a dreptul apocaliptice. Totul s-a aflat acum. Este foarte grav. Incendiile de vegetație au ajuns și în Africa și mistuie hectare întregi de pădure.

Este de-a dreptul șocant ceea ce se întâmplă din cauza încălzirii globale. Incendiile din Amazon și cele din Africa cele din Siberia nu sunt singulare. Și pădurile din Africa sunt într-un pericol poate chiar mai mare, aşa cum dezvăluie mai multe hărţi realizate de sateliţi ai NASA, anunță cei de la BBC

Pe parcursul a două zile în timpul săptămânii trecute, Angola s-a confruntat cu aproximativ de trei ori mai multe incendii decât Brazilia. Conform informaţiilor NASA, în Angola au izbucnit 6902 de incendii şi alte 3395 în ţara vecină, Congo. Prin comparaţia, Brazilia s-a confruntat cu 2127 de incendii de pădure.

Emmanuel Macron, care a oferit sprijinul Franţei şi al celorlalţi membri ai G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană, a atras atenţia şi asupra crizei din Africa. „Pădurile ard şi în pădurile din regiunea sub-Sahariană”, a scris preşedintele Franţei pe Twitter.

Informaţiile obţinute din hărţile NASA nu ne arată, însă, dacă e vorba de incendii de vegetaţie sau de pădure şi nici cât de mari sunt ele. Observatorii atrag atenţia că nişte incendii izbucnite în urmă cu doi ani păreau că au fost puse cu bună-ştiinţă.

Se crede că fermierii pornesc incendiile pentru a avea mai mult teren agricol la dispoziţie, aşa cum fac şi cei din Brazilia. Această tehnică agricolă controversată îi nelinişteşte pe activiştii pentru protecţia mediului pentru că duce la distrugerea pădurilor, eroziunea solului şi distrugerea biodiversităţii.

Această modalitate este, însă, cea mai rapidă de a defrişa pentru agricultură şi are avantajul că omoară bacterii, iar cenuşa rezultată îmbogăţeşte pământul cu nutrienţi pentru recolte. Procedura este pusă în practică în fiecare an, în Angola şi Congo înainte de sezonul ploios, care ar urma să înceapă luna următoare. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care incendiile nu au atras atât de multă atenţie spre deosebire de cele din Amazon şi Siberia.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.