ALERTA.Ministrul Muncii anunţă modificări de ULTIMĂ ORĂ la Legea pensiilor


Lia Olguța Vasilescu anunţă modificări importante la noua Lege a pensiilor.
Ministrul Muncii a declarat, joi seară, că au fost introduse mai multe amendamente în proiectul de act normativ, care va intra în vigoare în 2021. Astfel, la propunerea sindicatelor, va fi introdusă infracțiunea de stopaj la sursă.

Oficialul guvernamental a precizat că patronii care nu vor vira banii din contribuțiile angajaților riscă să ajungă la închisoare.

„În vechea lege a pensiilor se spune că angajații datorează contribuții, dar nu se specifica faptul că ele trebuie și plătite. Acum, am trecut în lege datorat și plătit. Aceste prevederi vor intra după anul 2021. De anul viitor, pe site-ul Casei Naționle de Pensii, cât și pe site-ul ANAF, se va vedea dacă nu se plătesc contribuțiile, pentru ca angajatul să vadă dacă angajatorul livrează sau nu contribuțiile. Ei vor putea vedea și numărul de puncte, pentru a-și putea calcula pensia.
Sindicatele au cerut ca să se introducă infracțiunea de stopaj la sursă, tocmai pentru a se evita situația în care angajatorul nu virează contribuțiile. E ca și cum i-ar fura banii din buzunar, e o infracțiune”, a spus, la România TV, Olguţa Vasilescu.

O altă noutate o reprezintă creșterea pensiilor la început de an nu doar cu rata inflației, ci și cu un procent suplimentar, stabilit la 2%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.