Alerta. Migrantii fac prapad. CRIME la INDIGO în Timișoara și Arad

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a fost ieri la București, unde a discutat cu ministrul de Intene, Lucian Bode, despre situația migranților. Tabără a fost trimis de primarul Dominic Fritz, care i-a delegat și sarcina gestionării migranților după președinția majorității comisiilor din primărie și dreptul de vot în CJSU. Tabără s-a întors cu promisiuni, însă deocamdată un lucru e cert: migranții au săvârșit crime în Arad și în Timișoara și deocamdată nu au fost prinși. Munca oamenilor legii e îngreunată de faptul că migranții vin aici fără acte sau bunuri care să faciliteze indetificarea lor.

„Astăzi, însoțit de colegul deputat Cosmin Șandru și Bogdan Catalin Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, am avut întâlniri cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cu ministrul de Interne, Lucian Bode, și alți factori de decizie din MAI, precum și cu șeful IGI – Inspectoratul General pentru Imigrări, Leonard Medreaga.

Din discuțiile purtate, am stabilit de comun acord ca, într-un timp relativ scurt, dl ministru sau unul dintre secretarii de stat să se deplaseze la Timișoara, pentru a fi cât mai aproape de situația din teren, de realitate, să dispună suplimentarea efectivelor de pază ale poliției în „zonele roșii” ale Timișoarei.

În prezent, se lucrează la mărirea spațiilor de cazare din centrul IGI din Timișoara. Pe de altă parte, se intenționează a se face o analiză asupra legislației existente pentru a o adapta nevoilor actuale în materie de migranți, inclusiv cu propuneri către forul legislativ european.

Nu în ultimul rând, atât președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, cât și ministrul de Interne ne-au informat că în data de 11 mai va avea loc o ședință a Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, la care va fi invitată și Primăria Timișoara, unde un subiect va fi problema migranților și modul de gestionare a ei”, a scris Cosmin Tabără pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!