Alertă meteo: VREMEA SE STRICA in aceasta saptamana. Unde va lovi URGIA cel mai puternic…

 

Toamna îşi intră în drepturi. Prognoza meteo pentru următoarele două săptamâni arată temperaturi în scădere şi ploi. Iată, pe regiuni, cum vor evolua temperaturile şi ce şanse de ploaie vom avea în perioada următoarea perioadă.

Banat. Pe fondul unei răciri ușoare și treptate, între 15 și 21 octombrie, aceeași medie va scădea de la 22 la 20 de grade. Regimul termic nocturn va urma o evoluție marcată, de asemenea, prin mici variații ale mediei temperaturilor minime.Astfel, în prima parte a intervalului, această medie se va situa între 9 și 11 grade, iar ulterior ea va oscila între 7 și 9 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, iar cel mai probabil ploi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ se vor semnala în intervalul 18-21 octombrie.

Crişana. Pe fondul unei răciri ușoare și treptate, între 15 și 21 octombrie, aceeași medie va scădea de la 22 la 20 de grade. Regimul termic nocturn va urma o evoluție marcată, de asemenea, prin mici variații ale mediei temperaturilor minime. Astfel, această medie se va situa între 7 și 9 grade, cu o slabă tendință de scădere până pe 15 octombrie și de creștere în timpul celei de-a doua săptămâni.
Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, iar cel mai probabil ploi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ se vor semnala în intervalul 18-21 octombrie.

Transilvania. Între 15 și 21 octombrie vor fi scăderi ale valorilor diurne, în medie, de la 20 la 18 grade și creșteri ale mediei temperaturilor minime, de la 4 la 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 20 octombrie, iar în rest se va menține redusă.

Maramureş. Între 15 și 21 octombrie vor fi scăderi ale valorilor diurne, în medie, de la 20 la 18 grade și creșteri ale mediei temperaturilor minime, de la 5 la 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 20 octombrie, iar în rest se va menține redusă

Moldova. Valorile termice diurne se vor încadra într-un normal al perioadei, cu medii în jur de 18 grade, medie ce se va menține cu mici variații, până la finalul intervalului. Minimele termice vor va scade până la 5-6 grade, dar ulterior se preconizează o creștere de 2 grade. Probabilitate de ploi şi precipitaţii.

Dobrogea. Valorile termice diurne vor înregistra o scădere ușoară, spre 18 grade, medie ce se va menține, doar cu mici variații, până la finalul intervalului. Minimele nocturne vor debuta cu medii de 10 grade, dar cu tendință de creștere după acest episod. Probabilitate ridicată de ploi.

Muntenia. Valorile termice diurne se vor menține în jurul mediei de 19-20 de grade. Mediile nocturne vor oscila între 6 şi 10 grade. Probabilitate de ploi pe arii extinse.

Oltenia. Valorile termice diurne vor fi în jur de 19 grade. Minimele vor fi relativ constante, cu medii de 6-7 grade, pe finalul intervalului ajungând la 8-9 grade. După 18 octombrie probabilitate mai mare de precipitaţii.

La munte, maximele termice vor fi în jurde 10 grade, iar minimele vor fi în scădere, de la 6 la 4 grade. Probabilitatea de precipitații ridicată începând de marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.