Alerta meteo! Vine urgia la noapte! România, lovită din plin de ploi și furtuni. COD GALBEN si PORTOCALIU

Gata, vine prăpădul la noapte! România va lovită din plin de ploi și furtuni puternice. ANM a transmis deja o avertizare de Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice.

Gata, vine prăpădul la noapte! România va lovită din plin de ploi și furtuni groaznice. Meteorologii au anunțat deja o avertizare cod gablen de furtuni, valabilă de vineri,de la ora 23.00, până duminică dimineaţă.

Situația nu se opri aici, iar de sâmbătă până duminică va fi cod portocaliu în cea mai mare parte a ţării. ANM anunță precipitaţii care pot cumula 90 de litri pe metru pătrat. Vremea se va răci, în unele zone chiar accentuat.

Codul de ploi şi vânt puternic va viza zone din 30 de judeţe iar Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată va viza 17 judeţe, până duminică dimineaţa.

Potrivit prognozei ANM, de vineri, de la ora 23.00, până duminică la ota 06.00, va ploua în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp.

”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud şi la munte, iar seara şi în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a ţării. Se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină”, a transmis ANM.

Vântul se va intensifica treptat în toată ţara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia şi Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar duminică şi în rest.

De asemenea, sâmbătă, de la ora 09.00, până duminică la ora 03.00, în zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice).

Cantităţile de apă vor depăşi 50…60 l/mp şi izolat 70…90 l/mp.

Meteorologii avertizează că vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar duminică şi în restul țării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Atenție, articolul de mai sus, nu este avertizare metereologică ci, politică pentru a nu merge la vot! Fulgeră, trăsnește, spre urne tot românul atunci pornește și, pas alergător! Este un îndemn-chemare pentru toți cei care au împlinit 18 ani și chiar peste 100! Această chemare era cuprinsă în versurile unui cântec de luptă foarte popular prin anii1970, în trupele speciale de intervenție! Pensionarii și angajați, își vor recucerii prin luptă drepturile care li se cuvin!. Nu mai cedăm înapoi nici un pas, chiar dacă guvernanții vor să ne bage-n mormânt! O luptă este viața, deci te luptă(George Coșbuc)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.