Alertă meteo! Vine prăpădul!

Meteorologii anunță o nouă alertă meteo pentru România, vorbind despre un nou val de viscol și ninsori în perioada imediat următoare.

Meteorologii ne avertizează să ne pregătim sulfeteşte şi pentru gerul Bobotezei care se confirmă anul acesta.

„Ne aşteptăm să ningă în special în partea de vest, centru şi nord a ţării, acolo unde şi valorile de temperaturi vor scădea. Vorbim în următoarea dimineaţă de valori sub -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi din nordul Moldovei acolo unde ne aşteptăm să avem precipitaţii sub formă de ninsori”, a spus Elena Mateescu, potrivit Antena 3.

Prognoza meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru intervalul 3-13 ianuarie 2019, meteorologii anunţând cum va fi vremea în primele zile din ianuarie şi de Bobotează.

Potrivit meteorologilor ANM, săptămâna aceasta vremea va fi rece, urmând ca începând de pe data de 8 ianuarie, temperaturile să mai crească.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Banat

În intervalul 3 – 7 ianuarie, temperaturile se vor situa între -2 şi 0 grade. În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi uşor, iar până la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne se vor menţine peste pragul de îngheţ.

Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad pe 2 ianuarie, până în jurul a -8 grade în dimineaţa zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor creşte uşor, iar media lor se va situa în general între -6 şi -4 grade.

Vor fi condiţii pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Crişana

În intervalul 3-8 ianuarie 2019 se va resimţi o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, iar media minimelor va fi în general între -9 şi -6 grade.

Din 8 ianuarie se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre -5 grade.

Vor fi condiţii pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Transilvania

După data de 2 ianuarie, vremea se va răci semnificativ, astfel că până în data de 7 ianuarie temperaturile diurne vor avea în medie între -6 şi -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 şi -12 grade şi vor caracteriza o vreme geroasă.

Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăşi -2 grade, iar cea a minimelor -8…-7 grade. Trecător vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Maramureş

Până la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză valorile termice vor fi în general în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade, până la -6 …-5 grade între 4 şi 7 ianuarie şi de la o medie a minimelor de 0…-1 grad, până la -10…-12 grade, în acelaşi interval de timp.

Citeşte şi: Un cutremur cu magnitudinea de 2,1 grade pe scara Richter s-a produs în judeţul Argeş

Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, cu aproximativ 3…4 grade. Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Moldova

Între 3 şi 7 ianuarie se va răci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou, dar media temperaturilor diurne nu va mai depăşi 0 grade, iar a celor nocturne -6…-5 grade.

Trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi şi mai ales în jumătatea de nord a regiunii.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Dobrogea

În intervalul 3-7 ianuarie 2019 vremea se va răci cu aproximativ 4…5 grade, apoi se va încălzi uşor, astfel că maximele vor fi în medie de -1…0 grade, iar minimele de cel mult -6…-5 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, va fi mai mare după data de 3 ianuarie.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Muntenia

Valori de temperatură cu până la aproximativ 6 grade mai scăzute vor fi între 3 şi 7 ianuarie, apoi se va încălzi uşor şi treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1…2 grade, iar cea a minimelor -6…-5 grade.

Din data de 3 ianuarie va creşte probabilitatea ca trecător să apară precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Oltenia

În intervalul 3-7 ianuarie, vremea se va răci şi vor fi temperaturi maxime ce se vor situa în medie între -2 şi 1 grad şi minime între -9 şi -4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, cu 3…4 grade.

Probabilitatea de precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, trecătoare slabe cantitativ şi în general pe arii restrânse, va fi mai ridicată din data de 3 ianuarie.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 la munte

Media temperaturilor maxime va avea variaţii între -5 grade în primele zile de prognoză şi -12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între -8 grade la început şi -17…-16 grade în cele mai reci nopţi (4, 5 ianuarie).

Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse şi în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, potrivit ANM, scrie observator.tv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.