ALERTA METEO. Vine înghețul! Se anunță temperaturi foarte scăzute. Unde va fi cel mai frig

Vine înghețul! Urmează o perioadă foarte geroasă pentru români. Temperaturile din zilele următoare vor atinge și -10 grade în unele zone din România și chiar mai mult.

Vremea va fi din ce în ce mai rece în următoarele zile. Meteorologii anunţă ninsori până joi în unele zone ale ţării, şi nu este exclus să apară chiar şi ploi.

Staţia meteo de la Întorsura Buzăului a înregistrat, în noaptea de marţi spre miercuri, minus 26,1 grade Celsius.

În Bucureşti, miercuri, sunt maximum 3 grade ziua, potrivit potrivit vremea.ro.

Miercuri, vremea va fi în general închisă. Ziua, mai ales în jumătatea de vest a ţării, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, pe arii restrânse şi slabe cantitativ, iar în Banat şi în Crişana, dimineaţa vor mai fi condiţii de polei. Seara şi mai ales noaptea, precipitaţiile se vor extinde treptat în regiunile sud-vestice, sudice, estice, centrale şi la munte. Acestea vor fi mixte în Dobrogea şi în Bărăgan şi mai ales sub formă de ninsoare în rest. Local, îndeosebi în sud-estul ţării, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp. Izolat vor fi condiţii pentru formarea poleiului sau a gheţuşului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, ziua pe crestele montane unde va spulbera zăpada sau va viscoli ninsoarea, iar în cursul nopţii în special în Dobrogea. Valorile termice vor creşte semnificativ faţă de intervalul precedent şi se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei. Prognoza meteo estimează că se vor înregistra maxime cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei şi 6 grade pe litoral, şi minime, în general, între -10 şi 2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea în sudul şi sud-estul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.