ALERTA METEO Vin ploile! Prognoza meteo pe regiuni

Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, ce va fi marcată și de ploi în anumite regiuni.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru prima zi de Crăciun. Conform specialiștilor, nici nu poate fi vorba despre șanse de ninsoare, dar va fi înnorat ziua, iar îndeosebi noaptea și seara va ploua slab spre moderat.

Astăzi, la fel ca în Ajunul Crăciunului, în vestul, nordul, nord-estul şi centrul ţării vremea se va răci, va fi închisă şi va ploua. Noaptea, în Moldova, Transilvania şi posibil şi în Maramureş va ninge. La munte se vor semnala precipitaţii mixte ce vor determina pe suprafeţe mici polei, iar la altitudini mari treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. În restul regiunilor României va fi înnorat ziua, iar îndeosebi noaptea și seara va ploua slab.

Vor începe ploile

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, în special pe creste, unde la rafală se vor depăşi viteze de 70 – 80 kilometri pe oră. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6 şi 14 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a țării, iar cele minime se vor situa între -1 şi 7 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţa.

Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în toată țara. În a doua și a treia zi de Crăciun, vremea se răcește accentuat și vor încep ploile. După cele două zile de frig vremea se încălzește din nou, iar în noaptea de Revelion sunt așteptate temperaturi destul de ridicate.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 4 – 5 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va răci. Precipitațiile vor fi mixte, iar izolat se va semnala polei. La altitudini mari vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zapadă. Cantităţile de apă cumulate, pe alocuri, vor fi de până la 15 – 20 litri pe metrul pătrat, cu o probabilitate ridicată în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali. Maximele se vor situa între -1 și 6 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, în ziua de Crăciun, va ploua în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar cea minimă 4 grade Celsius.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *