ALERTĂ METEO. URAGANUL LESLIE a declanșat CODUL ROȘU în EUROPA. „ANOMALIA” care aduce SPAIMA

Pe o hartă care prezintă termperatura se observă cum furtuna se transformă în ciclon care lovește Marea Britanie. Harta folosind ultimele diagrame meteorologice arată că Hurricane Leslie se află deasupra Oceanului Atlantic, prezentată sub forma unei furtuni colorată în galben înainte de a se transforma într-o pată roșu-negricioasă ce se întoarce în Irlanda și în restul Marii Britanii.

Harta a fost postată pe un cont de Twitter numit Severe-Weather cu titlul: „Anomalie de 850mb peste Atlantic, unde uraganul #Leslie se îndreaptă spre Azore și vestul Europei săptămâna viitoare.

În ciuda faptului că furtuna nu este programată să lovească Marea Britanie până la începutul săptămânii viitoare, Leslie produce efecte și în acest weekend, unde ploaia torențială este așteptată în Marea Britanie în acest weekend. Vânturile puternice și ceața acoperă Marea Britanie ca o pătură, notează express.co.uk Pe măsură ce Leslie se apropie mai mult de Marea Britanie, va cauza și o diferență uriașă a temperaturii între nord și sud. Ceața de-a lungul coastei de sud va crea condiții de temperaturi ceva mai ridicate în partea de sud comparativ cu nordul țării.

Ciclonul este de așteptat să lovească Marea Britanie în două săptămâni Centrul Național de Hurricane (NHC) a monitorizat furtuna Leslie pe măsură ce se mișcă în Oceanul Atlantic. Astăzi, furtuna a crescut în putere – și este acum clasificată ca un uragan. Uraganul este la aproximativ 510 mile est-sud-est de Bermuda și are viteze maxime susținute ale vântului de 80 mph. În cazul în care va ajunge în Marea Britanie, Leslie va slăbi semnificativ – dar ar putea aduce încă vânturi puternice și ploi torențiale. Meteorologul șef al biroului meteorolog Andy Page, a declarat astăzi: „Leslie se va întări probabil într-un uragan care se mișcă peste ape calde, cu umflături mari care afectează Bermuda și coasta de est a Statelor Unite și a Caraibelor.

„Este probabil să se slăbească treptat după aceasta și să se deplaseze spre est peste Atlanticul de Nord „Unii meteorologi prognozează că Leslie va urmări sudul Regatului Unit, în timp ce alții sugerează că se va putea apropia de Marea Britanie până la sfârșitul săptămânii viitoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.