Alertă meteo! Specialiștii anunță prăpăd în mai multe județe. Cod galben de fenomene periculoase

Alertă meteo!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, două atenţionări nowcasting Cod galben de vânt valabile în mai multe județe din țară.

Alertă meteo! Judeţele Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa se află sub cod galben de vânt în orele următoare, precizează ANM.

Potrivit ANM, în Constanţa şi Tulcea, până la ora 14:00, se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 60 km/h, iar în zona costieră de peste 65 – 70 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore, scrie Agerpres.

Marți, valorile de temperatură vor marca o creștere în cea mai mare parte a țării. Ziua va începe cu ceață și chiciură pe alocuri în zonele joase mai ales din vestul teritoriului și cu înnorări în nordul Moldovei, unde vor mai fi precipitații slabe, mixte și depuneri de polei, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în special spre seară, la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni, dar și ușor mai ridicate în Dealurile Subcarpatice. Pe parcursul nopții, cerul va avea înnorări temporare, dar numai izolat vor fi precipitații slabe, de scurtă durată – predominant ninsori în zona montană și în extremitatea de nord a țării și mixte în regiunile estice și de sud-est.

Spre dimineață va apărea din nou ceață, pe suprafețe restrânse. Vântul va crește în intensitate la munte, cu precădere în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada depusă anterior și va avea intensificări locale și temporare în Moldova, sudul Olteniei și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -7 și 1 grad.

În Capitală cerul va fi variabil, în primele ore ale zilei vor fi condiții de ceață; noaptea vor fi înnorări temporare, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -2…0 grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.