Alertă meteo! Schimbare RADICALA a vremii: Va fi prăpăd în toată țara

Alertă meteo declanșată de către specialiști. Avem parte de o schimbare radicală a vremii. Va fi prăpăd în toată România. Autoritățile se pregătesc să dea primul ajutor celor cu probleme. Vom avea parte de un nou va de căldură sahariană în această săptămână.

Credeam că am scăpat de temperaturile extreme odată cu apropierea toamnei, dar nu este așa. Va fi un adevărat prăpăd. Canicula revine în țara noastră.

Astăzi se încălzește si mai tare. Temperaturile ating pragul caniculei în ținuturile vestice, iar norii apar sporadic.

În Dobrogea şi Bărăgan urmează o zi însorită, cu temperaturi mai ridicate decât ieri şi un vânt mai insistent la malul mării, pe unde vor fi cel mult 28…29 de grade. În Bărăgan, se vor atinge 33 de grade, la umbră. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme frumoasă, cu cer senin şi temperaturi în creştere. Pe la amiază se face foarte cald şi nu este nicio speranţă de ploaie. Vremea continuă să se încălzească şi nordul Moldovei şi în Bucovina. Maximele depăşesc 30 de grade cam peste tot; norii nu prea se arata şi vântul rămâne discret.

Şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se face mai cald decât ieri. Temperaturile ajung la pragul caniculei, creşte disconfortul termic şi atmosfera devine înăbuşitoare.

Căldură mare se anunţă şi în ţinuturile vestice: soare arzător, canicula şi un aer greu de respirat la orele amiezii. Doar în zonele de munte, spre seară, pot să apară câţiva nori de ploaie. În Transilvania, acum dimineaţă este răcoare, mai ales în depresiuni, dar temperaturile cresc de la o oră la alta şi se face mai cald decât ieri. În vestul provinciei se vor atinge 33…34 de grade, iar la apropierea serii, în zonele de munte e posibil să picure trecător.

În Oltenia nu este nicio şansă de ploaie. Aerul se încinge foarte tare după prânz; temperaturile ating pragul caniculei şi atmosfera devine sufocantă.

Căldura se intensifică şi în ţinuturile sudice. Maximele urcă spre 34 de grade, în condiţii de cer senin şi vânt domol.

În Bucureşti marți se face mai cald, nu apar norii şi se ating 33…34 de grade la umbră.
Peste noapte, cerul rămâne curat; temperatura coboară treptat până la 18 grade, însă la marginea oraşului va fi mai răcoare: se vor înregistra vreo 15 grade.

La munte, urmează câteva zile frumoase şi din ce în ce mai calde. Marți sunt anunţate unele înnorări în a doua parte a zilei, dar ploile apar sporadic. Se face un pic mai cald decât ieri.

Pe litoral prindem cer senin şi vreme bună, nu foarte caldă şi cu o briză intensă. Pe plaja vor fi în jur de 27 de grade; iar apa mării va avea cam 24 de grade.

Miercuri canicula cuprinde şi sudul şi sud-estul ţării, iar atmosfera devine şi mai înăbuşitoare. În rest: cer senin, stres termic ridicat şi, poate, câţiva nori de ploaie în nord şi pe la munte. Nivelul presiunii atmosferice scade în sud şi est.

Joirămânem cu vremea călduroasă, caniculară prin sudul ţării, iar indicele temperatură-umezeală se păstrează accentuat. După-amiaza şi seara cresc şansele de ploaie în zona de munte. Vântul va fi destul de activ în estul ţării.

Vineri va fi tot căldură mare, zăpuşeală şi din nou 35 de grade la umbră, de această dată prin Banat şi Oltenia. Vântul va mai avea răbufniri în ţinuturile estice, iar pe seară vine ploaia pe la munte şi cu totul sporadic în rest, conform ProTV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.