ALERTA METEO. Romania , maturata de FURTUNI. Cod portocaliu si galben de vreme severa

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ, care este valabilă pe parcursul zilei curente în 15 județe ale țării. Totodată, 14 județe sunt, în același interval orar, sub o avertizare de tip Cod galben.

Cod portocaliu de vreme instabilă și ploi în 15 județe, până la ora 22.00

ANM a emis o avertizare meteorologică de tip Cod portocaliu, care va fi valabil joi, între orele 10 și 22, și care vizează fenomene precum instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Astfel, în intervalul menționat, în Moldova, în nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei, respectiv în sudul și în estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp.

Județele aflate sub Cod portocaliu sunt următoarele: Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea.

Totodată, 14 județe sunt sub Cod galben

ANM a emis o avertizare meteorologică de tip Cod galben cu același interval de valabilitate, care vizează fenomene precum instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Prin urmare, în intervalul menționat, în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *