ALERTA METEO Furtuna Ciara face PRAPAD in Romania. Care sunt zonele vizate

Furtuna Ciara a lovit puternic orașul Baia Mare, marți după-amiaza, cu rafale de vânt și grindină. Un acoperiș a fost smuls de vânt, iar mai multe mașini avariate.

Pe imaginile filmate de un localnic se poate observa cum furtuna Ciara se abate asupra municipiului cu rafale violente, iar în doar câteva secunde Baia Mare trece de la o vreme însorită de iarnă la haos.

Reamintim că județul Maramureș se află în continuare sub cod portocaliu de fenomene meteo severe.

Sunt așteptate intensificări susținute ale vântului, viscol dar și vizibilitate redusă. Rafalele ar putea atinge viteze de 120 de kilometri pe oră, iar temporar va ninge viscolit.

Oameni lăsaţi pe întuneric în Baia Mare, după furtuna cu grindină
Potrivit presasm.ro, Satu Mare a scăpat de grindină, fiind afectat doar municipiul Baia Mare. Din cauza vântului puternic, o linie de medie tensiune a fost parțial afectată, iar peste 1.000 de persoane din județul Maramureș au rămas fără energie electrică.

Electricienii sunt pe teren și încearcă remedierea situației.

Furtuna Ciara, care a devastat Europa şi a ucis şapte persoane deja, a ajuns noaptea trecută şi deasupra ţării noastre. Centrul, nordul şi vestul României se află la această oră sub un cod galben şi unul potocaliu de vreme rea.

Până diseară, la ora 20:00, sunt aşteptate furtuni puternice şi viscol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.