ALERTA METEO DE ULTIMA ORA pentru 36 de județe

Meteorologii au actualizat marți avertizările meteo emise anterior, judeţele Constanța și Tulcea intrând sub cod portocaliu de ploi abundente, până miercuri seara. Alte 36 de judeţe se află sub cod galben de ploi puternice.

Începând de marţi de la ora 11 şi până miercuri la ora 21, 36 de judeţe se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă.

Îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului caree vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină, scrie Mediafax.

Citiți și:  ULTIMA ORA de la ANM. Vremea schimba foaia de azi, dupa-amiaza. In Capitala, canicula si ploi torentiale

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

De asemenea, începând de marţi, ora 17.00, până miercuri la ora 21, judeţele Constanța și Tulcea intră sub cod portocaliu de ploi abundente.

Conform meteorologilor, în Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40 – 50 l/mp și izolat 70 -80 l/mp.

Singurele judeţe nevizate de avertizări sunt Dolj, Olt şi Teleorman.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile