ALERTĂ METEO. COD ROȘU! Temperaturi maxime FARA PRECEDENT

Prognozele meteo prevăd dezvoltarea unui val intens de căldură în cea mai mare parte a Europei Centrale și de Vest, începând de luni, săptămâna viitoare, și, cel mai probabil, până în week-end. Atât GFS, cât și ECMWF indică temperaturi de 35-38 de grade Celsius pentru după-amiezile săptămânii viitoare, informează Severe-weather.eu.

Valul de căldură va lovi începând de duminică. Prognozele prevăd o temperatură extrem de ridicată pentru această perioadă, chiar cu 12-16 grade Celsius mai mult decât ar fi normal.

GFS sugerează că temperaturile de după-amiază vor urca cu mult peste 35 ° C în unele zone. Această valoare termică va fi atinsă, marți, în Franța și Benelux,iar miercuri se va intensificai. De asemenea, la fel se va întâmpla și în nordul Germaniei, dar și în Franța Centrală. Joi, valul de căldură se va instala în Germania, cu temperaturi locale apropiate de 40 ° C, mai ales în nordul țării. Vineri se preconizează că valul de căldură va ajunge peste Polonia și Cehia.

Se pare că Europa se îndreaptă spre un val de căldură foarte mare, situație care va persista în tot restul lunii iunie. Se pot dezvolta temperaturi extreme în anumite zone, ajungând local la 35-40 ° C în cursul săptămânii viitoare. Astfel de temperaturi anormale ar putea întrece recordurile lunii iunie în unele zone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.