ALERTA METEO: Cod galben de ninsoare viscolită!

Meteorologii au emis, astăzi, o avertizare cod galben de ninsoare viscolită, valabilă în intervalul 28 noiembrie, ora 02 – 28 noiembrie, ora 20:00.

Printre fenomenele vizate se numară: intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite,strat de zăpadă, depuneri de gheață.

În intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m.

Citiți și:  ALERTA METEO de FENOMENE EXTREME. Viscolul lovește România! Care sunt zonele vizate

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie, a emis și o informare meteorologică intensificări ale vântului și local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului și vreme deosebit de rece în toată țara.

Temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU