Alertă meteo ANM! Cod Galben de NINSORI și VISCOL în Romania!


Alertă meteo ANM! Cod Galben de ninsori și viscol în zeci de judeţe! Calvarul începe azi şi va ţine până luni. Ultimele informaţii oferite de meteorologi nu sunt bune deloc. Aproape jumătate de ţară este vizată de viscol şi ninsori. Nici măcar Bucureştiul nu scapă de furia vremii.

Meteorologii români au emis un sâmbătă un cod galben de viscol valabil de sâmbătă seară până luni dimineață. Mai mult, aceştia avertizează că atenționarea ar putea fi prelungită, având în vedere că va ninge în toată țara până miercuri. Din seara zilei de sâmbãtã va ninge moderat (cantitãţi de precipitaţii în jur de 15 l/mp) în zona Carpaţilor Orientali şi nordul Moldovei, unde stratul de zãpadã nou depus va fi consistent, anunţă Administrația Națională de Meteorologie.

Alertă meteo ANM! Cod Galben de ninsori și viscol în zeci de judeţe! Calvarul începe azi

Pe parcursul zilei de duminicã aria ninsorilor va cuprinde şi Carpaţii Meridionali, iar vântul va avea intensificãri temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scãderea vizibilitãţii.

Și în Capitală va ninge de duminică după-amiază

„La început va ploua apoi se va transforma treptat în lapoviță și chiar ninsoare. Ne așteptăm și la un strat de zăpadă probabil consistent la un moment dat, dar și vântul se va intensifica în zona Capitalei astfel încât ninsoarea va fi viscolită și în Capitală”, a precizat, la News Magazine, meteorologul ANM Alina Șerban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *