ALERTA METEO

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ninsori, viscol şi strat nou de zăpadă, valabilă până miercuri la prânz.

Astfel, potrivit specialiştilor ANM, în intervalul 22 ianuarie, ora 5.00 – 23 ianuarie, ora 14.00, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării.

Va ninge moderat cantitativ și se va depune un strat nou de zăpadă.

De asemenea, vor intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

În intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (22/23 ianuarie) și în cursul zilei de miercuri (23 ianuarie), în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *