ALERTA MEDICALA! Un virus UCIGAS, mai periculos decat COVID-19, face ravagii!


Un alt virus ucigaș face ravagii în Asia Centrală. Aproape 2000 de persoane și-au pierdut viața. Este mai puternic decât COVID-19.

Oficialii chinezi informează că un nou tip de „pneumonie necunoscută”, care care un potențial mortal mai mare decât noul coronavirus, ar fi ucis peste 1.700 de persoane în acest an în Kazahstan, țară din Asia Centrală, relateazăCNN.

„Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții efectuează cercetări comparative și încă nu au definit natura acestei pneumonii”, a precizat Ambasada Chineză din Kazahstan într-un comunicat pentru cetățenii de acolo.

Totodată, sursa citată a mai precizat că la jumătatea lunii iunie, cazurile cu noua pneumonie au crescut semnificativ, iar autoritățile raportează sute de pacienți noi pe zi.

În ceea ce privește regiunile afectate, în prezent este vorba despre Atyrau, Aktobe și Shymkent, care au împreună aproape 500 de cazuri noi și peste 30 de pacienți în stare critică, potrivit comunicatului ambasadei, care citează presa locală.

Peste 1700 de morți
De la debutul ei și până în prezent, 1.772 de persoane au pierdut lupta cu noua pneumonie, iar o parte din victime sunt cetățeni chinezi, potrivit ambasadei. 628 dintre decese s-au înregistrat doar în iunie.

„Această boală este mult mai mortală decât Covid-19”, se arată în comunicat.

Totodată, potrivit datelor oficiale prezentate de agenția Kazinform, cazurilor de pneumonie din capitala Nursultan s-a dublat în luna iunie față de aceeași perioadă a anului trecut.

‘Până la 200 de persoane sunt internate în spitale în fiecare zi. În ultimele zile, aproximativ 300 de persoane diagnosticate cu pneumonie au fost duse la spitale zilnic. Alții primesc tratament la domiciliu”, a declarat șeful Departamentului de asistență medicală citat de Kazinform.

Avertisment pentru locuitori
În contextul creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu noua pneumonie, ambasada Chinei a avertizat locuitorii din regiune să limiteze deplasările și să evite zonele publice aglomerate.

Până în prezent, CNN nu a putut verifica în mod independent raportul Ambasadei Chineze și s-a adresat Ministerului Sănătății din Kazahstan pentru detalii suplimentare.

Avertismentul vine în condițiile în care Kazahstanul continuă să lupte împotriva unei creșteri masive a cazurilor de Covid-19, care a infectat 53.021 de oameni și a ucis 264 până în prezent, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Sursa; capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.