“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICALNATIONAL

Alerta medicala. Un nou SIMPTOM al COVID-19. Ce este și cum se manifestă

img 11

Atenție, a apărut un nou simptom al COVID-19, care face tot mai multe victime în rândul celor infectați cu virusul ucigaș din China. Ce este ”happy hypoxia” și cum se manisfestă o spune un medic din prima linie.

Numele ultimului și celui mai straniu simptom al noului coronavirus vine din engleză “happy” însemnând vesel și “hypoxia”, lipsă de aer, și presupune o stare de eurofie a pacientului îmbinată cu lipsa oxigenului.

Conform medicilor, cei care prezintă acest simptom, deși, în foarte multe cazuri, nu știu că se confruntă cu începutul unei boli, pot ajunge la o saturație foarte scăzută a oxigenului, chiar și de până la 65%. Lucru care, odată ajunși la spital, i-ar putea trimite direct pe secția de Terapie Intensivă.

”Happy hypoxia”, noul simptom periculos al coronavirusului

“Avem zilnic pacienți care vin cu acest fenomen de hypoxie silențioasă, care este o formă extrem de vicleană pe care o îmbracă insuficiența respiratorie la pacienții cu coronavirus și pe care ei nu o percep. Sistemul organismului de alarmă, atunci când concentrația de oxigen scade, nu transmite semnale către creier, și nici cu privire la gravitatea situației în care se află organism. Participă la această stare și scăderea nivelului de dioxid de carbon, care poate crea o stare de euforie”, a explicat Beatrice Mahler, scrie Digi24.

Totodată, acest simptom dereglează și nivelul normal al glicemiei pacientului. Astfel că, mulți oameni prezintă valori glicemice mari sau foarte mici, chiar sub limita care până acum aduce un bolnav în stare de comă. Sau pot prezenta glicemii de aproape 1.000, iar ei să fie conștienți și prezenți.

”Cu siguranță sunt afectări multiple pe care Covid-19 le poate avea asupra organismului, de a masca o parte din simptomele severe. Mai remarcăm și o adaptare extrem de ciudată a unor valori glicemice mari sau foarte mici. Sunt pacienți care tolerează foarte bine glicemii de 30, ceea ce nu vedeam înainte. La o glicemie de 50 pacientul intra în comă. Sau sunt pacienți cu insuficiență respiratorie, dar cu glicemii de aproape 1.000, conștienți și prezenți. Sunt paradoxuri ale acestei boli scoase din tipar”,a concluzionat specialistul.

Sursa: spynews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.