Alerta medicala. Sudul Spaniei lovit de un NOU VIRUS

Spania se confruntă cu o nouă problemă după numărul tot mai mare de infectări cu coronavirus din ultima perioadă. Este vorba de virusul West Nile care a făcut deja victime în sudul Spaniei în orașele Coria del Rio și La Puebla del Rio.

Două persoane au murit şi 23 au fost spitalizate în sudul Spaniei după ce au contractat virusul febrei Nilului occidental (virusul West Nile), care este transmis de ţânţari, au anunţat vineri autorităţile sanitare regionale, informează AFP.

O femeie în vârstă de 85 de ani a decedat vineri într-un spital din Sevilla din cauza acestei boli, la o zi după decesul unui bărbat în vârstă de 77 de ani, potrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului regional din Andaluzia.

Din cele 23 de persoane spitalizate, şapte se află la terapie intensivă.

Virusul Nilului occidental provoacă simptome asemănătoare gripei, în cazuri rare putând să apară şi complicaţii neurologice.

Descoperit în Uganda în anul 1937 şi prezent în Africa, Asia, Europa şi Australia, acest virus este transportat de păsări şi transmis la om de ţânţari.

Actualele focare de infectare cu acest virus în Spania sunt în oraşele Coria del Rio şi La Puebla del Rio, situate în apropierea mlaştinilor fluviului Guadalquivir.

Virusul a fost răspândit de țânțari, care sunt foarte răspândiți în zonă. Numărul insectelor a crescut în acest an cu aproape 30% față de 2019, din cauza precipitațiilor intense înregistrate în primăvară, conform datelor de la Stația Biologică Donana. Virusul se răspândește datorită păsărilor migratoare, care sunt înțepate de țânțari și care îl transmit mai departe cailor și oamenilor.

Autorităţile andaluze desfăşoară acțiuni de dezinsecţie în zonele mlăştinoase pentru a ucide ţânţarii. De asemenea, departamentul de sănătate a recomandat săptămâna trecută celor 42.000 de locuitori ai zonelor vizate să ia măsuri pentru a evita țânțarii, cum ar fi utilizarea plaselor și spray-urilor contra țânțarilor.

Aceste îmbolnăviri cu virusul West Nile se suprapun în Spania cu o intensificare a epidemiei de COVID-19, care a ucis în această ţară circa 29.000 de oameni din cele aproximativ 378.000 de cazuri confirmate oficial.

Între 14 și 20 august 2020, statele membre ale Uniunii Europene au raportat 34 de cazuri de infecție: Italia (17), Grecia (11).

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *