Alerta medicala. Simptomele bolii Covid S-AU SCHIMBAT. Varianta Delta se manifestă diferit

În ultimul an, semnele că ai putea fi infectat cu SARS-Cov-2 erau tuse seacă, pierderea gustului sau mirosului și febră, în majoritatea cazurilor. Însă principalele simptome s-au schimbat odată cu răspândirea variantei Delta, depistată inițial în India, arată studiile.

Dacă ai sub 40 de ani, trebuie să iei în calcul o posibilă infectare dacă ai dureri de cap, gât uscat sau îți curge nasul.

Pentru cei peste 40 de ani, principalele semne sunt durerile de cap, strănutul sau curgeri nazale.

Studiul ZOE Covid Symptom monitorizează epidemia încă din martie 2020, iar milioane de britanici au raportat în ultimul an simptomele pe care le-au resimțit, prin intermediul unei aplicații.

„De la începutul lui mai 2021, am analizat principalele simptome și nu mai sunt aceleași ca în trecut”, spune prof. Tim Spector, coordonatorul studiului. El consideră că varianta Delta „acționează diferit”.

Citiți și:  Florin Zamfirescu: ”Este războiul puterilor contra popoarelor. E un moment de cotitură absolută”

„Pe primul loc sunt durerile de cap, apoi senzația de gât uscat, nas care curge și febră. Nu sunt simptomele clasice, abia pe locul 5 apare tusea, iar pierderea mirosului nici măcar nu se mai află printre primele 10 cele mai frecvente simptome”, menționează Spector.

Durerile de cap sunt considerate acum cele mai comune simptome și afectează 66% dintre persoanele sub 40 de ani infectate cu SARS-Cov-2 și 53% dintre cei peste 40 de ani.

Un alt studiu confirmă
O altă cercetare, realizată în februarie în Marea Britanie, arată că cele mai frecvente simtome sunt frisoane, apetit scăzut, dureri de cap și dureri musculare. Cele patru semne arată că persoana respectivă ar putea fi infectată, potrivit studiului REACT, efectuat de Imperial College London.

Citiți și:  Studii recente privind COVID-19. Anticorpii dobândiți dupa infecția cu COVID pot ataca țesuturi și organe sănătoase

Prof. Spector se teme că mulți tineri nu vor putea fi diagnosticați corect și vor putea continua să răspândească virusul.

„Covid se menifestă diferit acum și poate părea o simplă răceală la tineri. Oamenii ar putea crede că au o gripă sezonieră și vor merge în continuare la petreceri, unde vor răspândi virusul”, spune el.

Sursa: smartradio.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!