ALERTA MEDICALA. Romania, amenintata de fenomenul Covid-flu. Vin vremuri grele!

Tot mai mulți medici vorbesc despre suprapunerea epidemiei de COVID-19 peste valul de gripă nelipsit din fiecare toamnă și avertizească asupra faptului că ar trebui ca România să dispună măsuri ferme. Inclusiv, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că apariţia unui vaccin anti-COVID-19 nu va rezolva instantaneu situaţia și îndeamnă oamenii, în special vârstnicii, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere pentru a evita un fenonem periculos, numit Covid-flu.

Ministerul Sănătății recomandă farmaciilor să se aprovizioneze din timp cu vaccin antigripal
Cât priviște farmaciilor, Ministerul Sănătății mai precizează că nu are în evidență situația stocurilor de vaccin antigripal din farmacii, în condițiile în care acestea sunt entitități private și trebuie să se aprovizioneze direct de la furnizor. „Farmaciile sunt societăți private. Ministerul Sănătății recomandă farmaciilor să se aprovizioneze cu vaccin gripal”, spun reprezentanți din minister pentru GÂNDUL.RO.

Raed Arafat îi îndeamnă pe români să se vaccineze

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici”, declara Raed Arafat pentru Antena 3, la începutul lunii august.

Și medicii de familie se așteaptă ca cererea pentru vaccinul antigripal să fie mult mai mare, în contextul pandemiei de coronavirus. În acest an, stocurile de vaccin antigripal vor fi achiziționate în continuare din importuri, în condițiile în care, în România se va produce din nou vaccinul antigripal, începând abia din 2021, de către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico Militară ”Cantacuzino”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *