Alerta medicala. Prima REACTIE ALERGICA SEVERA la vaccinul anti-COVID!

Campania de vaccinare din Statele Unite ce a început recent a avut parte de primul caz de reacție alergică severă la vaccinul anti-COVID produs de compania farmaceutică Pfizer. La 10 minute după vaccinare persoana respectivă s-a simțit rău și a fost trimisă în cele din urmă la terapie intensivă.

Un lucrător medical din Spitalul Regional Bartlett din Juneau, Alaska, a avut o reacție alergică severă la scurt timp după ce a primit marți seara vaccinul Pfizer contra Covid-19 și a trebuit să fie internat peste noapte, transmite NBC.

În cadrul unui briefing media, miercuri, oficialii din domeniul sănătății au declarat că femeia de vârstă mijlocie nu are antecedente de alergii și nu a experimentat niciodată anafilaxie, o reacție alergică severă și care pune viața în pericol.

Oficialii spitalului regional Bartlett au declarat că toți cei 96 de lucrători care au primit vaccinul marți au fost observați timp de 30 de minute după vaccinare. Femeia a început să se simtă rău la aproximativ 10 minute după vaccinare și a luat Benadryl, un antihistaminic.

Citiți și:  EȘECUL SPECTACULOS AL VACCINURILOR COVID

Cu toate acestea, simptomele ei au progresat cu o frecvență cardiacă crescută și dificultăți de respirație și a fost trimisă la secția de urgență a spitalului.

Pfizer monitorizează situația în acest caz
„A avut o erupție roșie pe față și corp”, a declarat în cadrul briefingului de miercuri dr. Lindy Jones, medicul de urgență care a tratat-o. „Eram îngrijorată de o reacție anafilactică”. Jones i-a făcut imediat o injecție cu epinefrină.

Simptomele ei s-au diminuat pentru o scurtă perioadă de timp, dar apoi au reapărut. A fost pusă pe epinefrină intravenoasă și a fost mutată la secția de terapie intensivă a spitalului, unde a rămas peste noapte. Jones a spus că femeia nu a necesitat neapărat terapie intensivă, dar a adăugat: „Suntem un spital mic, deci dacă suntem îngrijorați de sănătatea cuiva, îi trimitem la terapie intensivă”.

Citiți și:  O comediantă, care îi ironiza pe nevaccinați, s-a prăbușit la un spectacol de stand-up, chiar după ce și-a terminat gluma. „Sunt triplu vaccinată și Iisus mă iubește cel mai mult”, a fost ultima replică înainte să cadă

Începând de miercuri dimineață, femeia nu a mai avut nevoie de niciun medicament.

Compania farmaceutică Pfizer a declarat într-o că va „colabora cu autoritățile locale de sănătate pentru a evalua” reacția adeversă care a avut loc în Alaska și va „monitoriza îndeaproape toate rapoartele care sugerează reacții alergice grave după vaccinare și va actualiza limbajul de etichetare, dacă este necesar”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.