Alerta medicala! O veche pandemie A REVENIT. O infirmieră, primul caz de DECES

În trei ani, ebola a provocat peste 11.300 de morţi la circa 28.600 de cazuri înregistrate, zece ţări fiind afectate de febra hemoragică.

O veche pandemie, ebola, a reapărut. Patru persoane au murit în Guineea din cauza febrei hemoragice provocate de virusul Ebola, aceasta fiind prima reapariţie a bolii după o pauză de cinci ani în Africa de Vest, regiune de unde a pornit cea mai gravă epidemie din istoria virusului (2013-2016), relatează AFP, preluată de Agerpres.

Focarul ar fi pornit de la o înmormântare. Opt dintre persoanele care au participat la funeralii s-au îmbolnăvit, iar trei au murit deja. Boala nu s-a mai manifestase în această țară din 2016.

„Suntem cu adevărat îngrijorați, există deja patru decese din cauza febrei hemoragice a virusului Ebola în regiunea Nzerekore, dintre care două chiar în Nzerekore şi două în subprefectura Goueke”, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Rémy Lamah.

„Este vorba despre o infirmieră din Goueke care s-a îmbolnăvit spre sfârşitul lunii ianuarie. Ea a murit între 27 şi 28 ianuarie şi a fost înmormântată la 1 februarie la Goueke”, a detaliat şeful Agenţiei Naţionale de Securitate Sanitară (ANSS), dr. Sakoba Keita. „Dintre cei care au participat la înmormântare, opt persoane au prezentat simptome: diaree, vomă şi sângerări. Trei dintre ele au decedat şi alte patru sunt spitalizate la Nzerekore”, a adăugat el. Oficialul a mai spus un pacient a „scăpat”, dar a fost găsit şi a fost spitalizat la Conakry.

Sursa: romaniatv.net

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!