ALERTĂ MEDICALA! Medicii din China avertizeaza: Se răspândește alt virus UCIGAȘ

Specialiștii chinezi au avertizat populația în legătură cu răspândirea, în unele regiuni ale țării, ale unui virus destul de periculos, denumit SFST și care poate ucide, a anunțat publicația Global Times.

”Medicii sunt de părere că virusul acesta se transmite în principal prin înțepături de insecte, dar nu este exclusă nici transmiterea de la om la om prin sânge sau mucozități”, scrie Global Times.

Potrivit virologului Sheng Jifang, care lucrează la spitalul de pe lângă Unversitatea Zhejiang, această variantă de transmitere nu poate fi exclusă având în vedere numărul mare de infectați. Potrivit sursei, numai în ultimele luni au fost înregistrate peste 60 de cazuri de asemenea infecții. Șapte persoane au decedat.

Din datele statistice reiese că 60% dintre cazurile de SFTS au fost constatate în provincia Jiangsu, restul în Anhoi. Ca simptomatologie, bolnavii au acuzat temperatură ridicate, tuse, o scădere a niveluli de leucocite din sânge și formarea de trombocite.

Experții chinezi au explicat că agentul care provoacă boala a fost descoperit încă din 2011 și face parte din familia bunyaviridae. SFTS este prea puțin studiat. Ei recomandă cetățenilor să fie atenți și să respecte normele de igienă.

Sursa: dcbusiness.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *