ALERTA MEDICALA! Medic celebru, semnal de ALARMĂ: O boală foarte contagioasă face ravagii în România


Europarlamentarul medic, Tudor Ciuhodaru, face un apel către Guvern să redeschidă spitalele și către restul afecțiunilor, asta pentru că deja se remarcă o creștere alarmantă a cazurilor de tuberculoză, o boală extrem de contagioasă.

”Redeschideți spitalele! Suntem pe un teren minat. Zeci de pacienți au ajuns la spital și au fost diagnosticați cu forme grave ale tuberculozei. Un nou semnal de alarmă privind erorile și haosul din strategia și aplicarea măsurilor din această pandemie. Bolnavi umiliți, cozi pentru rețete și tratamente. Politica e una, știința e alta… Nu numai că majoritatea reacțiilor au fost tardive și mai mult pompieristice decât științifice dar nici acum nu vedem semne de trezire în ceea ce priveste prevenirea unor astfel de situații. Adică testarea largă a populației (inclusiv cu teste serologice).

Concret:
1.Ne așteptăm la o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu tuberculoză.
2.De pe 15 mai am înregistrat foarte multe cazuri de tuberculoză.
3.32 de pacienți au fost diagnosticați (asta doar la Iași!), 10 într-o singură zi.
4.Cei mai mulți sunt bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 54 ani.
5.Boala este extrem de contagioasă! Se transmite pe cale aeriană.
6.Semne de alarmă: tuse seacă, transpirație nocturnă și stări febrile care persistă mai mult de 3 săptămâni.
7.Un pacient diagnosticat cu tuberculoză poate fi tratat și în 4 luni dacă ajunge la timp la spital.
8.Nediagnosticată sau neglijată (și) această boală poate fi letală.
9.România are cele mai multe cazuri de tuberculoză din UE.
10. 1.000 de pacienți mor anual de tuberculoză, numărul fiind cosiderabil mai mare în comparație cu orice altă țară din UE.

Citiți și:  Rasturnare de situatie. Bomba zilei despre certificatul verde

Rețineți::
1. Puteam ști exact ce resurse medicale trebuie alocate dar și momentul relaxării, o relaxare corectă bazată pe știință, dar din nefericire pentru noi toți –acel plan B pe care tot îl propun de vreo 3 luni și nu aude nimeni- de testare extinsă a celor suspecți/expuși/ asimptomatici (inclusiv testele serologice) înca nu se aplică.
2. Mai puțin de 1% din populație a beneficiat de testare ( pe unde sunt cele 2 milioane de teste de la UNIFARM?).
3. Nu numai că majoritatea reacțiilor au fost tardive și mai mult pompieristice decât științifice dar nici acum nu vedem semne de trezire în ceea ce priveste prevenirea unor astfel de situații. Adică testarea largă a populației (inclusiv cu teste serologice).
4. Cât timp refuză planul B –testează cât vor ei, ce vor ei, se infectează cât vor ei, raportează ce vor ei doar pentru a-și acoperi măsurile aberante (inclusiv restricționarea accesului la sănătate).”, scrie Tudor Ciuhodaru.

Citiți și:  Rasturnare de situatie. Bomba zilei despre certificatul verde

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.