Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
NATIONAL

Alerta medicala. Medic celebru, anunț cutremurător despre COVID: Boala s-a schimbat

covid 19 tw5 720x399 1

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală precizează că situația de la ATI este extem de gravă, în această secție nemaifiind locuri pentru pacienții cu COVID. Cătălin Apostolescu spune că boala a căpătat modificări!

„Situația este critică în momentul de față. Toate paturile de Terapie Intensivă sunt pline. Deja s-au improvizat paturi și pe o altă secție. Avem deficit de personal de ATI.

„Degradarea pacienților este rapidă. Și boala apare la vârste din ce în ce mai tinere”
Lucrul cel mai grav este că în acest val al treilea boala s-a schimbat. Formele severe apar mult mai repede. Degradarea pacienților este rapidă. Și boala apare la vârste din ce în ce mai tinere.

Deja avem persoane de 30-40 de ani a căror stare necesită îngrijiri de Terapie Intensivă urgente. Uneori de pe o zi pe altă se produce agravarea. Se internează cu un necesar de 4-6 litri astăzi, mâine s-ar putea să aibă nevoie de Terapie Intensivă.

„Nu putem să asigurăm locuri suplimentare, a fost o situație disperată ieri”
În momentul de față am amenajat trei paturi într-o altă secție. Nu putem să asigurăm locuri suplimentare, a fost o situație disperată ieri în care pecientii s-au agravat și a trebuit să îi transferăm.

O secție ATI nu înseamnă numai aparate, înseamnă și oameni. Medici și asistente pregătite pentru Terapie Intensivă.

Suntem la capacitate maximă, nu mai putem primi niciun pacient. Ieris-a colaborat intens cu Centrul Național de Coordonare a Intervenției care ne-a ajutat cu câteva cazuri punctuale, dar dacă situația continuă așa trebuie regândită total strategia natinala de abordare a COVID.

Camera de Garda nu este aglomerată, este plină. Nu mai avem paturi pentru a consulta pacienții care se prezintă. Pentru că în Camera de Garda staționează pacienți de ieri pentru care nu s-au găsit locuri în spitalul nostru sau în altă spitale. Iar personalul medial este la limita, poate să cedeze oricând”, a declarat Cătălin Apostolescu la Antena 3.

Sursa/ gandul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.