Alertă medicala maximă! O nouă tulpină de COVID în Europa

Franţa a detectat la rândul său prezenţa noului coronavirus la o fermă de nurci, la sud-vest de Paris, a anunţat duminică guvernul, potrivit AFP.

„S-a ordonat sacrificarea tuturor celor 1.000 de animale aflate la fermă şi eliminarea produselor legate de acestea”, se arată într-un comunicat al ministerelor Agriculturii, Sănătăţii şi Tranziţiei Ecologice din Franța.

Din cele patru ferme de nurci din ţară, una nu a raportat cazuri de coronavirus, iar „la ultimele două analizele sunt în curs de desfăşurare”, se indică în acelaşi document.

Rezultate sunt aşteptate pe parcursul săptămânii viitoare.

Mai multe ţări europene – în principal Danemarca, dar şi Olanda, Suedia şi Grecia – au raportat deja contaminări la fermele de nurci. Cazuri izolate au fost detectate şi în Italia, Spania şi SUA.

O nouă tulpină Covid transmisă de la nurcă la oameni ar avea consecințe „grave” dacă s-ar răspândi, deoarece s-ar putea să nu răspundă la un posibil vaccin, a spus, în urmă cu doar câteva zile, Matt Hancock.

Citiți și:  Dr.Fauci arunca BOMBA: Nu vom scăpa niciodată!

Oamenii de știință danezi sunt îngrijorați: tulpina de la nurcă a fost găsită la 12 persoane

Călătoria în Danemarca este interzisă și oricine se întoarce trebuie să se izoleze timp de două săptămâni, după ce s-a constatat că o tulpină de virus a trecut de la nurci la oameni. Persoanele care se află în spital și s-au întors recent din țară trebuie, de asemenea, să fie tratate izolat.

Hancock a avertizat astăzi că noua tulpină „nu a răspuns pe deplin la anticorpii Covid-19” și, prin urmare, ar putea avea efecte groaznice asupra unui viitor vaccin.

El a spus în Camera Comunelor: „Deși șansa ca această nouă tulpină să fie răspândită este redusă, consecințele în cazul în care s-ar întâmpla ar fi foarte grav. Știu că aceștia sunt pași serioși și înțeleg consecințele pentru oameni, dar cred că întreaga Cameră va înțelege de ce a trebuit să acționăm atât de repede și decisiv. Fără îndoială, vom face ceea ce trebuie făcut pentru a proteja această țară”, a declarat secretarul.

Citiți și:  OMS Europa: Peste 50% dintre europeni vor fi infectati cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni. Valul uriaș va duce la prăbușirea sistemelor medicale din întregul continent

Marea Britanie a interzis intrarea în ţară a șoferilor de camioane, zborurilor și navelor care vin din Danemarca

Avioanele de pasageri și navele care sosesc din Danemarca, precum și orice transport de marfă, nu li se va permite să acosteze în porturile engleze. Și transportatorilor care trec prin Danemarca li se va interzice, de asemenea, intrarea în Marea Britanie,

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.