GENERAL

Alertă MEDICALA internaţională! Este vorba de un virus misterios

IMG 4277 Small

Alertă în România din cauza unui virus misterios care a ucis doi oameni în China şi a îmbolnăvit mulţi alţii, inclusiv în Thailanda şi Japonia. Autorităţile din toată lumea se tem de o posibilă epidemie. Turiştii sunt sfătuiţi să evite pieţele de peşte din China, iar dacă s-au întors din Asia şi au simptome asemănătoare gripei să meargă urgent la doctor.

“Spitalele din toată lumea trebuie să aplice procedurile standard şi să le respecte”, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, după ce doi oameni au murit în China din cauza noului coronavirus.

Primele infectări au apărut la finalul anului trecut în oraşul Wuhan, dar între timp misteriosul virus a trecut graniţele. Au fost descoperite cazuri noi în Thailanda şi Japonia. Medicii se tem de o epidemie. România este şi ea vizată chiar dacă riscul este mic.

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS: E un virus care probabil are o provenienţă animală, suferă mutaţii, produce infecţii la om şi ceea ce este periculos nu este numai transmiterea de la animal la om ci şi transmiterea interumană ulterioară. Cred că se transmite suficient de uşor, dar de obicei prin contact direct

Pacienţii au simptome comune mai multor boli respiratorii: febră şi dificultăţi respiratorii.

Specialiştii îi avertizează pe cei care călătoresc în China să evite pieţele sau măcelăriile.

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS: Având în vedere globalizarea transporturilor şi uşurinţa de deplasare între continente, este posibil ca o persoană să ajungă şi în România, o persoană infectată. Riscul este însă foarte, foarte redus

Îngrijorările vizează mai ales cetăţenii chinezi care au călătorit sau urmează să călătorească acasă. Anul Nou chinezesc începe peste o săptămână.

Probele strânse până acum de autorităţile chineze arată că bolnavii au luat virusul după ce au vizitat o piaţă de peşte. Preşedintele Organizaţiei Procesatorilor de Peşte din ţara noastră susţine că România nu importă peşte din China, ci din ţări mai apropiate.

Cu toate acestea, inspectorii din Sănătate sunt în alertă.

Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii: Pentru România există un risc scăzut de transmitere deoarece nu există zboruri directe cu acea regiune din China, iar celelalte porţi de intrare sunt securizate de către celelalte ţări

În 2002, sindromul respirator acut sever, adică tot un coronavirus, a provocat 800 de decese în China.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Ne confruntăm cu CENZURA pe Facebook. Dacă dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.