Alerta medicala in Romania. Alexandru Rafila, avertiment TERIFIANT despre COVID

Prof.dr Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a avertizat că e posibil ca în scurt timp să ajungem la 5.000 de noi infectări cu noul coronavirus pe zi. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susţine că este nevoie de o schimbare a strategiei epidemiologice.

„Este greu de crezut că nu vom ajunge la 5 mii de cazuri noi de infecţie pe zi″⁣, a declarat profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform Ştirileprotv.

Dr. Rafila afirmă că este nevoie de o schimbare a modului în care sunt evaluate persoanele infectate cu noul coronavirus şi a unităţilor medicale în care sunt internaţi.

De asemenea, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie sugerează ca oamenii să meargă la serviciu după un orar decalat, iar astfel să fie evitată formarea de aglomeraţii în mijloacele de transport în comun.

Citiți și:  [ Gata cu alegerile, ÎNCEPE carantinarea României! Alexandru Rafila: Eu mă aștept la noi restricții! Din păcate va crește numărul deceselor ]

„Discuție deschisă cu angajatorii de a reglementa programe decalate, aglomeraţia să fie evitată mai ale în oraşele mari. Mijloacele de transport să ţină cont de aceste aranjamente de programe şi ar avea un impact favorabil”, a afrimat dr. Rafila, conform sursei citate.

Rafila îl contrazice pe Orban: „Nu şcolile mă îngrijorează, acolo transmiterea e limitată! Transportul în comun e problema”
România a depăşit, pragul de 150.000 de cazuri de infecţii cu COVID-19, la nivel naţional.

Până sâmbătă, 5.358 persoane diagnosticate cu infecția COVID-19 au murit.

În acest moment, România se confruntă cu o transmitere comunitară extinsă, iar aturorităţile ar trebui să se gândească deja la aplicarea altor măsuri de restricţie, susţine profesorul Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Citiți și:  Alexandru Rafila, despre RIDICAREA interdicțiilor în intervalul 23.00 - 05.00

Ce prevede legislaţia privind bolnavii de COVID
Potrivit legislaţiei, o persoană diagnosticată pozitiv cu SARS COV-2 trebuie să meargă într-o unitate sanitară pentru evaluare. Investigaţiile se pot prelungi până la 48 de ore, timp în care este internat.

Numărul mare de pacienţi a făcut ca unele spitale să rămână fără locuri, nu doar în secţiile de terapie intensivă, ci şi în saloane, aşa că specialiştii spun că bolnavii asimptomatici ar trebui monitorizaţi de acasă, astfel încât să nu mai încarce sistemul sanitar. În caz contrar, sistemul de sănătate riscă să se sufoce.

Sursa: romaniatv.net

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile