ALERTĂ MEDICALĂ în România! Acum e OFICIAL: Avem EPIDEMIE

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat că s-a constatat epidemia de gripă.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a mai declarat că „Vaccinarea rămâne soluția împotriva gripei”. A mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. „Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem și recomandări pentru populație, care au fost transmise. Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm. Nu se pune problema unei carantină”, a spus ministrul Sorina Pintea. a anunțat miercuri că până la acest moment, au fost înregistrate 54 de decese confirmate din cauza gripei. Ea a spus că a comandat 30.000 de vaccinuri și a propus o serie de recomandări pentru spitale, cât și pentru populație.

„Putem spune, în acest moment, că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de cel puţin trei săptămâni epidemice, conform uzanţelor se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extinderea regională în zona de sud a ţării”, a declarat ministrul.

Pintea a mai declarat că „Vaccinarea rămâne soluția împotriva gripei”. A mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. „Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem și recomandări pentru populație, care au fost transmise. Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm. Nu se pune problema unei carantină”, a spus ministrul Sorina Pintea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *