MEDICAL

ALERTA MEDICALA GLOBALA! Experti: O altă boală va face prăpăd

oras aglomerat
Nu ne era de ajuns COVID – 19. Oamenii de știință spun că, din cauza SARS CoV2, alte milioane de oameni ar putea fi loviți de tuberculoză. De la infecția cu viruși la cea bacteriană.

Alte 1,4 milioane de oameni ar putea muri de tuberculoză până în 2025, ca urmare a impactului pandemiei de coronavirus.

Diagnosticarea, afectată global
Eforturile globale de a contracara noul coronavirus afectează diagnosticarea, tratarea și prevenirea tuberculozei, spun experții, estimând apariția a încă 6,3 milioane de cazuri suplimentare în următorii 5 ani drept rezultat, potrivit unui studiu citat de Digi24.

Infecția bacteriană
Tuberculoza este o infecție bacteriană care afectează plămânii și există de sute de ani. Ucide aproximativ 1,5 milioane de oameni în fiecare an – mai mulți decât orice altă boală infecțioasă – și în ultimii zeci de ani s-a derulat un efort intens pentru eradicarea ei.

O luptă continuă
Însă acest efort a fost încetinit de apariția noului coronavirus, spune doctorul Lucica Dițiu, directorul executiv Stop TB Partnership, o entitate găzduită de ONU care își propune să elimine boala până în 2030. „Astăzi, guvernele au o sarcină dificilă, navigând între dezastrul iminent provocat de COVID-19 și infecția prezentă de mult timp a tuberculozei”, a spus Ditiu într-un comunicat.

Stop TB!
„Însă dacă tuberculoza va fi ignorată din nou se vor șterge 5 ani de progres dobândit cu greu împotriva celei mai infecțioase boli din lume și milioane de oameni se vor îmbolnăvi”, mai spune Dițiu. Numerele prezentate reies dintr-un model care prevede trei luni de carantină și reluarea după 10 luni a operațiunilor legate de tuberculoză. Simularea a fost comandată de Stop TB Partnership și realizată de Imperial College London, Johns Hopkins University și Avenir Health, cu sprijinul USAID.

Regres important
Ea verifică impactul măsurilor luate împotriva coronavirusului în India, Kenya și Ucraina – țări cu un număr mare de cazuri estimate de tuberculoză. Numărul de cazuri și victime a scăzut în ultimii ani datorită eforturilor făcute, arată Stop TB Partnership. Acum, restricțiile implementate din cauza pandemiei de coronavirus au scăzut puternic rata de detectare a cazurilor noi, cercetările pentru tratamente au fost amânate, iar unii bolnavi riscă să întrerupă tratamentul.

Acțiune guvernamentală
Studiul arată că lupta împotriva tuberculozei ar putea fi dată înapoi cu o perioadă cuprinsă între 5 și 8 ani. Pentru a limita acest impact, Stop TB Partnership cere guvernelor să mențină diagnosticarea, tratarea și serviciile de prevenire în perioada de izolare, dar și să facă un efort masiv pentru a ajunge din urmă procesul întârziat de depistare și tratare a tuberculozei.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Ne confruntăm cu CENZURA pe Facebook. Dacă dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.